Lyshåret kvinde på blå baggrund

Ditte

Ditte er frivillig på BørneTelefonens chat: “Det er, som om tiden går i stå, når jeg er herinde”

Ditte er uddannet sygeplejerske. Hun har været frivillig på BørneTelefonens chat siden 2021.

Hvorfor har du valgt at være frivillig rådgiver på børnetelefonen?

Jeg har en grundlæggende interesse for børn og deres trivsel. Mine børn er blevet store, og de fleste af dem er flyttet hjemmefra, så jeg synes, jeg havde noget overskud, og så tror jeg, at jeg selv så noget på de sociale medier om BørneTelefonen. Jeg kunne slet ikke klare tanken om, at der kunne være henvendelser, som ikke blev besvaret. Så jeg ville i hvert fald gerne være med til at tage den kontakt.

Jeg kan godt lide at være frivillig på de skriftlige medier. Det giver mig muligheden for lige at stoppe op og reflektere, inden jeg skal svare. Det giver mig tid til at huske på de værktøjer og den intro, vi har fået, eller lige at spørge om råd hvis der er noget, jeg er i tvivl om.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det der med at børn selv skriver ind, det er jo en kæmpe tillidserklæring, og det er et kæmpe privilegium for os, der er herinde, at børn giver os den tillid.  Så synes jeg, det er, som om tiden går i stå, når jeg er herinde. Det er næsten bedre end en yogatime! Jeg ikke skal forholde mig til andet, jeg kan ikke forholde mig til andet end barnet eller den unge. Så jeg har i hvert fald oplevet, at når jeg går herfra, så er jeg helt opladet.

“Det der med at børn selv skriver ind, det er jo en kæmpe tillidserklæring”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Jeg synes, den intro, man får, er rigtig god. Man får uddannelse i, hvordan samtalen og dens forskellige faser skal føres, man får en masse undervisningsmateriale, og jeg har også taget alle de kurser, der bliver tilbudt løbende. Det giver også én rigtig meget privat.

Og så er der også det sociale. Der er god stemning, og man lærer rigtig meget af dem, man sidder ved siden af. Det er knalddygtige frivillige, der er her. Så er der også altid en rådgivningsansvarlig. Så hvis man er usikker på noget, er der altid hjælp at hente, og man starter stille og roligt op med en masse vejledning.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke