Kim

Kim er frivillig på BørneTelefonen og ForældreTelefonen: “Så længe du har lysten til at hjælpe, så hjælper du”

Kim er lærer og cand.mag i pædagogik og dansk. Han er frivillig på BørneTelefonen og ForældreTelefonen og har været frivillig siden 2015.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hos BørneTelefonen?

Det giver mig muligheden for at hjælpe. Jeg ser det som et stort privilegium, at der er nogen, der rækker ud og gerne vil dele deres problemer og tanker med et fremmed menneske. Og at jeg får lov til at være den, de rækker ud til.

Jeg arbejder til daglig med voksne, men har her mulighed for at benytte børneniveauet fra min folkeskolebaggrund. Det handler om børns trivsel. Børn skal have det godt. Og hvis de kan få det bedre af at få en samtale med mig eller en af de andre dygtige frivillige, så er tiden godt givet ud.

“Nogle gange er det små skridt – og andre gange er det
større rejser, de er på gennem en samtale”

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver mig et nærvær med børn og unge, der hvor de er. Jeg kan følge med og høre om de ting, der rører sig lige nu hos børn og unge – det ændrer sig jo med tiden. Man ved aldrig, hvad den næste samtale handler om, og hvad der dukker op. Der er altid noget nyt, der er behov for hjælp og rådgivning om.

Og så giver det frivillige arbejde mulighed for samtaler, hvor man kan være åben over for et andet perspektiv.
Det giver mig en enorm glæde. Glæde over, at barnet og jeg i fællesskab finder frem til, hvad der er bedst for dem, og hvad de har behov for lige nu. Nogle gange er det små skridt – og andre gange er det større rejser, de er på igennem en samtale.
Ofte har børnene og de unge selv løsningen men vil gerne lige vende den med en voksen, der lytter og er åben over for deres tanker og oplevelser.

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Gør det! Det er et super givende frivilligt arbejde. Man er omringet af enormt dygtige med-frivillige. Der er en interesse for en og for ens samtaler. Der er altid hjælp at hente fra de øvrige frivillige. Og så sørger Børns Vilkår for, at der er rig mulighed for at udvikle sig med kurser og rådgivningsværktøjer.

Hvis man har mod til at hjælpe en ung eller et barn – så skal man gøre det. Så længe du har lysten til at hjælpe, så hjælper du. Der er ikke noget bedre end at vide, at man har hjulpet et ungt menneske på vej.