Lyshåret kvinde på rød baggrund

Line

Line er frivillig på BørneTelefonen: “Jeg ved ikke, hvor man ellers skulle få en lignende kontakt på så kort tid”

Line er socialpædagog. Hun har siden 2020 været frivillig på BørneTelefonen

Hvorfor har du valgt at være frivillig hos BørneTelefonen?

Jeg har tidligere været frivillig andre steder og synes, at frivilligt arbejde kan noget andet end betalt arbejde kan. Nemlig at man er der, fordi man har lyst, og ikke fordi det skal betale ens regninger. Arbejdet er lystbetonet. Da jeg startede som frivillig, arbejdede jeg ikke med børn og unge og kunne godt tænke mig et indblik i deres verden og udfordringer.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver mig nogle andre kompetencer, som jeg ikke har fået i mit arbejdsliv – og det er bl.a. det at kunne rumme at være i en sorg og i nogle problemer med et andet menneske. Jeg har før været meget løsningsorienteret og har villet løse problemerne. På BørneTelefonen har jeg lært vigtigheden af bare at være i sorgen eller problemet med barnet eller den unge. Tit har de mest bare brug for at sige tingene højt, uden at de nødvendigvis vil have, at vi skal løse problemerne for dem.

“På BørneTelefonen har jeg lært vigtigheden af bare at være i
sorgen eller problemet med barnet eller den unge”

Og så er jeg også blevet bedre til at spørge ind til, hvad personen, som jeg snakker med har brug for, for at kunne give den bedst mulige hjælp. På den måde får de den hjælp, de behøver. Hvilket også kan være brugbart i mit privatliv. Og så synes jeg det er dejligt at være noget for nogen! For det giver mig energi.

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

På BørneTelefonen møder man andre kompetente og faglige kloge mennesker, der har interesse for det samme som en selv – og man får masser af faglig sparring. Man har børnene eller de unge én til én – man er den direkte kontakt til dem, der ringer ind. Det gør, at man får et unik indblik i de deres problemer, fordi de betror sig til en. Det gør, at kontakten er meget direkte og ærlig. Jeg ved ikke, hvor man ellers skulle få en lignende kontakt på så kort tid. Det er til tider ret rørende.

Du forpligter dig kun til 8 timer om måneden, hvilket gør arbejdsmængden overskuelig, når man også har et travlt liv ved siden af. Og som frivillig bliver du altid mødt med glæde af det lønnede personale, og man får en følelse af, at de er virkelig taknemmelige for ens bidrag.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke