Brunhåret kvinde på mørkeblå baggrund

Solveig

Solveig er frivillig på BørneTelefonen: “Der er så mange års erfaringer samlet herinde på ét sted”

Solveig er uddannet lærer og læser pædagogisk psykologi på DPU. Hun har været frivillig på BørneTelefonen siden 2019.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hos BørneTelefonen?

Jeg var stoppet som lærer og savnede at snakke med børn. Så arbejdet som frivillig på BørneTelefonen er en fantastisk mulighed for at have tid til den vigtige én til én-samtale. Det er så utroligt vigtigt at give børn mulighed for at blive hørt.

“Det samtaletekniske synes jeg er vildt spændende. Hele det her med, hvordan man får skabt en god samtale”

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver mig SÅ meget. Det giver så meget mening at hjælpe børn, der har behov for nogen at snakke med. Jeg bliver glad, når jeg kan mærke, at jeg har hjulpet nogen. Selv når jeg har haft en svær samtale, går jeg herfra med en følelse af, at det er vildt fedt, at der er så mange modige børn, der tør ringe herind. Jeg bliver rørt og bevæget over, at børn har den handlekraft i sig, at de tør dele deres historier med os på BørneTelefonen. Nogle totalt fremmede.

Det samtaletekniske synes jeg også er vildt spændende. Hele det her med, hvordan man får skabt en god samtale. Hvordan man metakommuniker ved at sikre, at samtalen giver mening for barnet, og at man får stillet de rigtige spørgsmål. Det er vigtigt at samtalen handler om det, barnet har behov for at ale tale om.

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Det er det fedeste. Kom og vær med! Det giver praksiserfaring, og det er fedt som studerende. Og så er du med til at hjælpe børn og bliver del af et fagligt fællesskab herinde. Der er så mange års erfaringer samlet herinde på ét sted. Og jeg lærer meget af de andre. Der er mange forskellige folk fra forskellige faglige baggrunde og med forskellige aldre.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke