Solveig er uddannet lærer. Hun læser pædagogisk psykologi på DPU.

Blev frivillig i 2019

Hvorfor har du valgt at være frivillig hos BørneTelefonen?
Jeg var stoppet som lærer og savnede at snakke med børn. Så arbejdet som frivillig på BørneTelefonen er en fantastisk mulighed for at have tid til den vigtige 1:1-samtale. Det er så utroligt vigtigt at give børn mulighed for at blive hørt.

Hvad giver det dig af at være frivillig?
Det giver mig SÅ meget. Det giver så meget mening at hjælpe børn, der har behov for nogen at snakke med. Jeg bliver glad, når jeg kan mærke, at jeg har hjulpet nogen. Selv når jeg har haft en svær samtale, går jeg herfra med en følelse af, at det er vildt fedt, at der er så mange modige børn, der tør ringe herind.
Jeg bliver rørt og bevæget over, at børn har den handlekraft i sig, at de tør dele deres historier med os på BørneTelefonen. Nogle totalt fremmede.

Det samtaletekniske synes jeg også er vildt spændende. Hele det her med, hvordan man får skabt en god samtale. Hvordan man metakommuniker ved at sikre, at samtalen giver mening for barnet, og at man får stillet de rigtige spørgsmål. Det er vigtigt at samtalen handler om det, barnet har behov for at ale tale om.

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?
Det er det fedeste. Kom og vær med!
Det giver praksiserfaring, og det er fedt som studerende.
Og så er du med til at hjælpe børn og bliver del af et fagligt fællesskab herinde. Der er så mange års erfaringer samlet herinde på ét sted. Og jeg lærer meget af de andre. Der er mange forskellige folk fra forskellige faglige baggrunde og med forskellige aldre.

Mød de frivillige

Tilbage

Hvad passer bedst til dig?

Se mulighederne for at blive frivillig hos Børns Vilkår

Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i Valby eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller måske forældre?

Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.

Læs mere