5 gode råd: Sådan får dit barn en god start på dagen

Børn har brug for forældre, der ser dem, og hjælper dem med at få en god start på dagen. Morgener kan blive en god og mindre travl oplevelse for alle, hvis der bliver opsat faste rammer for, hvordan starten på dagen skal forløbe.

Vi har samlet nogle generelle råd til, hvordan forældre kan hjælpe deres børn med at få en god morgen.

En god start på dagen

Der er desværre for mange børn, der fortæller om morgener, der er svære at komme igennem. Morgener, som er stressede, og hvor der let opstår skænderier. Færre en hvert tredje barn synes, at morgenerne er gode hjemme hos dem.

Derfor vil BørneTelefonen nu også holde åbent om morgenen.

Læs nyheden her

5 råd til en god morgen

Børn efterlyser tid om morgenen – tid til at familien samles, indtil alle fortsætter med hver deres dag. At stå en halv time tidligere op giver en rolig morgen, som lægger grundstemningen for resten af barnets dag. Travlhed kan desuden medføre at barnet ikke får spist morgenmad.

Afsæt tid om aftenen til at klare praktiske ting: pakke skoletasken, smøre madpakken og finde barnets tøj frem, og afklar, hvem der gør hvad om morgenen. På den måde får familien tid til samvær og morgenmad.

Børn skal ikke tage de voksnes vrede stemmer med sig ud ad døren.

Brug tiden om morgenen på at være nærværende med dit barn i stedet for at ty til eksempelvis tablets, smartphones og TV/radio. I skal ikke nødvendigvis tale sammen – men prioriter at være sammen, uden forstyrrelser.

Det er forældrenes ansvar, at barnet får en god start på dagen, men det er en god idé at inddrage barnet og spørge, hvad han/hun forbinder med en god morgen.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke