Lav frivilligt arbejde hjemmefra

Bliv frivillig hjemmefra – 8 timer om måneden gør en kæmpe forskel

Er du på udkig efter en meningsfuld mulighed for at være frivillig, hvor du hjælper børn og unge? Som frivillig for Børns Vilkår rådgivningsmuligheder, BørneTelefonen og HØRT, kan du være den voksne, som børn og unge har brug for, når de er mest sårbare og alene.

Hos Børns Vilkår kan du som frivillig hjemmefra besvare beskeder fra børn og unge, der kontakter os om alt fra venskab, kærlighed, forældre, noget de har sendt på sociale medier til mobning, vold, misbrug eller andre former for svigt. Vi er et trygt sted, hvor alle former for problemer er velkomne, og hvor der altid er nogen, der er parate til at støtte og hjælpe. Som frivillig hjemmefra bliver du en vigtig livline, når børn og unge finder modet til at fortælle, hvad de føler – nogle gange for første gang.

Vores rådgivning er åben døgnet rundt, og stadig flere og flere børn og unge kontakter os. Vi har derfor altid brug for flere hænder til at hjælpe.

Flere muligheder for at være frivillig hjemmerådgiver

Hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde hjemmefra, har du flere muligheder:

 • BørneTelefonens chat og sms: Som frivillig hjemmerådgiver på BørneTelefonen svarer du på chatbeskeder og sms’er fra børn og unge i realtid. Det er vidt forskelligt, hvad de har brug for, når de kontakter os, og du er en kæmpe hjælp, når du sidder klar til at svare. Kræver en børnefaglig baggrund Læs mere her.
 • BørneTelefonens brevkasse: På brevkassen svarer du på beskeder fra børn og unge. På brevkassen får du et job som frivillig hjemmerådgiver med høj grad af fleksibilitet. Du kan nemlig gøre det hjemmefra og fordele dine timer ud, lige som det passer dig. Kræver en børnefaglig baggrund. Læs mere her.
 • Facilitator i HØRT-gruppechats: HØRT-gruppechatten er et sted, hvor unge kan mødes, støtte og hjælpe hinanden. Som facilitator er du frivillig hjemmefra, hvor du følger med i chatten og sørger for, at det er et godt og trygt rum for alle at være i. Kræver IKKE en børnefaglig baggrund.

Vær frivillig hjemmefra og samtidig en del af et frivilligt fællesskab

Som frivillig hjemmefra bliver du en del af et dedikeret team af andre frivillige hjemmerådgivere og en rådgivningsansvarlig. I er i kontakt online, mens du rådgiver, så der altid er mulighed for hjælp og sparring. Så selvom du sidder derhjemme, er du aldrig alene om at rådgive.

Som frivillig hos Børns Vilkår bliver du også tilbudt at deltage i en lang række kurser og sociale arrangementer, hvor du kan udbygge dine rådgivningsfærdigheder og tale med andre rådgivere.

Klar til at blive frivillig hjemmefra?

Rigtig mange børn og unge kontakter os alle døgnets timer, så vi er altid på udkig efter engagerede frivillige, som har lyst til at lytte, støtte og hjælpe børn og unge.

Som frivillig hjemmefra bliver dine opgaver blandt andet:

 • At svare på børn og unges beskeder, sms’er eller henvendelser til brevkassen eller at facilitere HØRT-gruppechats.
 • Rådgive med udgangspunkt i vores børnesyn, hvor vi har fokus på at indtage barnets perspektiv. Det bliver du sat ind i, inden du starter rådgivningen.
 • Hjælpe med at styrke børn og unges handleevne ved at rådgive dem om deres rettigheder, ressourcer og muligheder.

Du kan blive frivillig hjemmefra, hvis du:

 • Er mindst 21 år gammel.
 • Har en eller er i gang med en uddannelse, som er børnefaglig eller relevant i forhold til børnefagligt arbejde. Der er også muligheder, hvis du ikke har en børnefaglig uddannelse. Læs mere her.
 • Har tidligere erfaring med at arbejde med børn og unge. Det kan være andet frivilligt arbejde, i skoler, institutioner eller lignende.
 • Kan dedikere 8 timer om måneden til det frivillige arbejde.
 • Kan deltage i et introduktionskursus for at blive grundigt sat ind i vores børnesyn og rådgivningsprincipper.
 • Kan deltage i løbende kurser for at forbedre dine rådgivningsevner.

Vi tilbyder dig:

 • Muligheden for at tage vagter hjemmefra via chat og SMS eller brevkassebeskeder.
 • Et støttende fællesskab med gode muligheder for at være med til sociale og faglige arrangementer.
 • Gode muligheder for at udvikle dig som rådgiver.
 • Omfattende træning og værktøjer, der klæder dig på til at rådgive børn og unge.

Det siger de frivillige om at være frivillig hjemmefra:

Det er enormt givende og inspirerende, og man kan blive helt “høj” af en samtale med et barn eller ungt menneske. Connie, frivillig hjemmerådgiver på BørneTelefonen
Ved at være frivillig kan jeg være med til at skabe forståelsen af, at vi er alle unikke individer og derigennem kan noget særligt, og selv når livet gør ondt er vigtig og noget værd. Christian, frivillig hjemmerådgiver på BørneTelefonen
Jeg synes, det er utroligt så stor tillid, vi bliver mødt med, når de krænger deres inderste ud, og det gør mig glad, at jeg kan være med til at gøre en lille indsats for, at de kommer videre på en god måde. Else, frivillig hjemmerådgiver på BørneTelefonens brevkasse

Udvikl dig fagligt som frivillig

Et frivilligt arbejde på BørneTelefonen giver mange faglige muligheder:

 • Du bliver en del af et frivilligt fællesskab, der både er socialt og fagligt.
 • Du bliver altid støttet af et hold af frivillige rådgivere og en rådgivningsansvarlig, som vejleder og støtter dig, når du rådgiver.
 • Mange frivillige fortæller, at man som frivillig på BørneTelefonen får et særligt indblik i, hvad børn og unge tænker og føler, og en bred forståelse af alle de forskellige emner de kan have brug for at tale om.
 • Du har adgang til et stort kursuskatalog, som giver mange muligheder for at blive klogere på børn og unge og deres trivsel.
 • Du har mulighed for at tage et børnerådgiverforløb på Professionshøjskolen Metropol i København og VIA University College i Aarhus. Læs mere her.