Fortællinger

Fortælling

Skolen greb ikke ind overfor Malenes tårnhøje fravær

I 7. klasse havde Malene 60-70% fravær på grund af angst, og fordi hun følte, at hun ikke passede ind. Skolen reagerede på intet tidspunkt.

Læs mere
Fortælling

Trine fandt modet til at fortælle om vold i hjemmet

Trine Hyldgaard var udsat for vold i hjemmet gennem flere år. En aften, da hun er 13 år, skriver hun til BørneTelefonen og får mod til at fortælle sin lærer om volden. I dag opfordrer hun andre til at bryde tavsheden, så de kan få den nødvendige hjælp. 

Læs mere
Fortælling

Sporten blev Heidis frirum efter en barndom fyldt med svigt

Heidi Kristoffersen voksede op i et hjem med vold, misbrug og omsorgssvigt. I juni 2018 påbegynder hun et af verdens hårdeste cykelløb for at samle penge til børn, der, ligesom hende selv, vokser op i et hjem, der slet ikke er for børn.

Læs mere
Fortælling

“Jeg følte ikke, jeg var god nok til noget som helst”

En barndom med angst, ensomhed og mobning pressede for syv år siden Thea ud på kanten af livet. Men med hjælp fra BørneTelefonen, sin søster og en behandler, fylder de gode dage i dag langt mere end de dårlige for 19-årige Thea. 

Læs mere
Fortælling

”Jeg var i ingenmandsland”

Elise Harritz fik stjålet og delt sine private, intime billeder og videoer i cyberspace – og fik ingen hjælp til at efterforske krænkelserne.

Læs mere
Fortælling

En sten i vores hjerte

At kunne spejle sig i andre betyder meget. At vide, at man ikke er alene. Jette Bitte Glistrup manglede en historie at spejle sig i, da hun som barn blev seksuelt misbrugt af sin mors kæreste.

Læs mere
Fortælling

Ville ikke se voldelig far


Mikkel og Sebastian på 8 og 10 år befandt sig på et krisecenter. De havde ikke set deres far i næsten et år.


Læs mere
Fortælling

Alma kom væk fra psykisk syg mor

”Min mor slår mig. Sådan har det altid været,” fortalte Alma, da hun ringede til BørneTelefonen. Alma var 14 år. Hun boede hos sin mor, som var psykisk syg og havde borderline. ”Hun kan ikke se andres behov,” forklarede Alma.

Læs mere
Fortælling

”Man glemmer aldrig samtalerne med børn, der er krænket seksuelt”

Som rådgiver er samtalerne med børn, der er blevet seksuelt misbrugt, de hårdeste.

Læs mere
Fortælling

Maja ville ikke bekymre sine forældre

Maja på 13 år ringede til BørneTelefonen. Hun havde ondt i maven og følte sig nedtrykt. Lige da hun ringede, var hun gået lidt væk fra skolens område.

Læs mere
Fortælling

En mindebog med mor

Wisely glemmer aldrig en pige, der fik hjælp til at sige farvel til hendes kræftsyge mor.

Læs mere
Fortælling

Pigen i spejlet

Lonnie Liv Henriksen manglede i høj grad et sted, hun kunne søge hjælp, da hun som barn blev seksuelt misbrugt af sin far. Derfor går overskuddet fra salget af hendes bog til BørneTelefonen.

Læs mere