Du er her

Seneste nyt fra Børns Vilkår

 • 23-05-2017

  Det er så godt som umuligt at undgå, at børnene støder på billeder fra bombeangrebet på Manchester Arena eller overhører samtaler om det, der er sket. Hvis vi undgår at tale med børnene om det ubærlige, efterlader vi dem med forklaringer og fantasier, der kan være endnu værre. Det værste er ikke, det vi ved - men det, vi ikke ved.

 • 22-05-2017

  Slagelse Kommune skal ikke kunne smutte fra ansvaret, fordi sager om kommunalt svigt hurtigt forældes. Derfor har Børns Vilkår startet underskriftindsamling til fordel for de fire søstre i Slagelse-sagen, der blev mishandlet og misbrugt i årevis uden kommunen greb ind.

 • 17-05-2017

  Problemer med vold og overgreb fylder for børn i hele verden. Samtidig sætter krig og konflikt sine spor hos børnene i Mellemøsten, mens børn i Europa og USA søger hjælp til angst og stress. Det viser en opgørelse fra Child Helpline International.

 • 25-04-2017

  Peter Bartram er valgt som ny bestyrelsesformand for Børns Vilkår. Han overtager stafetten fra Morten Permin, der fortsætter som næstformand.

 • 20-04-2017

  Børnenes brevkasse ’Børn hjælper børn’ blev sidste år læst 150.000 gange. Breve om forelskelse og familie er de mest populære.

 • 08-04-2017

  Det er så godt som umuligt at undgå, at børnene støder på billeder fra Stockholm eller overhører samtaler om det, der er sket. Hvis vi undgår at tale med børnene om det ubærlige, efterlader vi dem med forklaringer og fantasier, der kan være endnu værre. Det værste er ikke, det vi ved - men det, vi ikke ved.

 • 07-04-2017

  Den første mobil er noget, som ethvert barn glæder sig til at få. Dog kræver den digitale virkelighed, at forældrene ruster deres børn til at færdes online:  80 procent af danskerne mener, børns øgede brug af sociale medier hænger sammen med at nogle kan føle sig uden for fællesskabet.

 • 17-03-2017

  Børn henvendte sig sidste år knap 3000 gange til BørneTelefonen med problemer med at være angst og bange. Det er det højeste antal nogensinde, viser en ny opgørelse over, hvad børn hyppigst ringede om i 2016.

 • 14-03-2017

  Kæresteproblemer? Drillerier? Sexmobning på nettet? Nu kommer BørneTelefonen på hjul ”BørneMobilen” til Tønder og Haderslev Kommune for at gøre børnene opmærksomme på, at de altid har en linje til én, der lytter.

 • 08-03-2017

  Alene sidste år blev BørneTelefonen kontaktet knap 1200 gange af børn med spørgsmål om seksualitet og køn. På den baggrund kan unge nu vælge imellem flere kønskategorier end blot ’dreng’ eller ’pige’, når de henvender sig.

Sider