Ung pige ligger under dynen med et trist ansigtsudtryk og kigger i sin telefon

Et frivilligt arbejde til dig, som er førtidspensionist

Bliv frivillig 8 timer om måneden hos BørneTelefonen og gør en forskel

Hver dag ringer og skriver hundredvis af børn og unge til BørneTelefonen og HØRT. Det er begge frivillige rådgivningstilbud, som er døgnåbent, og som tager imod henvendelser om alt, der kan fylde i et børne- og ungdomsliv. Nogle kontakter os med kæresteproblemer, spørgsmål til noget, de har set på de sociale medier, eller fordi de føler sig ensomme i frikvartererne. Andre har bekymringer om deres forældres skilsmisse, eller fordi de føler sig usikre eller mindre værd. Og andre igen ringer, nogle gange akut, med problemer som selvskade, selvmordstanker, vold eller omsorgssvigt.

Sommetider er det første gang, barnet eller den unge fortæller om sine problemer, når de ringer til en frivillig rådgiver hos os.

Uanset hvad der er på spil, skal alle børn og unge have mulighed for at tale med en voksen om det. Derfor kan du med et frivilligjob som rådgiver på BørneTelefonen være med til at gøre en kæmpe forskel.

Ung dreng kigger ind i kameraet

Et givende frivilligt arbejde til dig, som er førtidspensionist

Hvis du leder efter et frivilligt arbejde og er førtidspensionist, brænder for at arbejde med børn og unge og måske også gerne vil lære mere og udvikle dig inden for området, er et frivilligt arbejde hos BørneTelefonen og HØRT en oplagt mulighed. Er du førtidspensionist og har en børnefaglig baggrund, er du i stand til at blive frivillig hos en bred vifte af vores rådgivningstilbud på BørneTelefonen, HØRT eller ForældreTelefonen.

Hos os finder du et frivilligt arbejde, som kan tilpasses din hverdag med mulighed for hjemmearbejde og fleksible arbejdstider. Som frivillig bruger du 8 timer om måneden på at besvare henvendelser, og du kan fordele tiden i kortere vagter, som det passer dig. Desuden har du mulighed for at vælge mellem at svare hjemmefra eller fra vores lokaler.

Hvordan bliver jeg frivillig som førtidspensionist?

Vi har mange typer af frivillige tilknyttet vores rådgivningstilbud, som på forskellige måder har beskæftiget sig med børn og unge i deres liv. Med et frivilligt arbejde som førtidspensionist har du mulighed for at fortsætte med at bruge dine evner og erfaring og gøre en forskel for børn og unge på måder, der passer ind i dit liv.

Hvad er mine muligheder for at blive frivillig som førtidspensionist?

Der er forskellige muligheder for at blive frivillig som førtidspensionist, alt efter din erfaring og dine interesserer:

Svar på BørneTelefonen på chat, sms eller telefon:

Som frivillig rådgiver på BørneTelefonen kan du både tage imod henvendelser hjemmefra eller fra vores lokaler i Aarhus eller København. Du kommer til at svare på opkald eller beskeder fra børn og unge i alle aldre om en bred vifte af emner. Du bliver grundigt oplært i, hvordan vi rådgiver, både inden du starter, og mens du er frivillig. Det er oplagt til dig, der som førtidspensionist og har uddannelses- eller arbejdserfaring med børn og unge. Læs mere her.

Rådgiver på BørneTelefonens brevkasse:

Børn og unge har også altid mulighed for at sende en besked til BørneTelefonens brevkasse, og som frivillig rådgiver her er det din opgave at besvare dem. Brevkasserådgivningen er en mulighed for et frivilligt arbejde med høj grad af fleksibilitet, fordi du kan udføre det hjemmefra og hvornår end det passer dig. Læs mere her.

Vær facilitator i HØRT-gruppechats:

I vores gruppechats mødes unge og skriver med hinanden om forskellige emner. Som chatfacilitator skal du være med til at skabe et godt chatrum, som er trygt for alle at være i. Leder du efter frivilligt arbejde som førtidspensionist, er det her et fleksibelt frivilligt arbejde, hvor du ikke behøver særlig uddannelsesmæssig baggrund eller erfaring.

ForældreTelefonen:

Som frivillig rådgiver på ForældreTelefonen hjælper du børnene ved at rådgive deres forældre. Forældre ringer ind om stort og småt, og din rolle er at lytte og hjælpe dem videre med det, der bekymrer dem. Læs mere her.

Du kan læse mere om alle dine muligheder for at blive frivillig og finde det, der passer dig bedst, lige her.

Hvad er reglerne, når jeg er frivillig som førtidspensionist?

Er du i tvivl om, hvad reglerne er, når du gerne vil være frivillig som førtidspensionist? Du kan altid orientere dig i reglerne for frivillige på offentlige ydelser hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde her.

Dreng i skoleklasse sidder alene, mens en gruppe jævnaldrende snakker ved et bord ved siden af

Om at have et frivilligt arbejde hos os – fortalt af de frivillige selv:

Det giver en masse god energi, og jeg bliver glad og opløftet, Når jeg har haft en vagt, går jeg her fra med en følelse af, at det giver mening. Det løfter mig, og så bliver resten af dagen god. Anne, frivillig på BørneTelefonen og ForældreTelefonen
Vi kan godt som voksne være meget hurtige til at komme med råd og vejledning. Men det er ikke det første her. Her er det første at forstå problematikkerne og anerkende dem. Anders, frivillig på BørneTelefonen
Prøv det. Mærk på egen krop, hvilken tilfredsstillelse det giver at gøre noget for nogen. Linda, frivillig på BørneTelefonens brevkasse

Hvorfor være frivillig på BørneTelefonen, ForældreTelefonen eller HØRT?

Med et frivilligt arbejde hos os yder du en afgørende hjælp for de børn og unge, der mangler én at tale med. Sådan har det været i de 35 år, BørneTelefonen har eksisteret, hvor frivillige kræfter altid har været en hjørnesten i vores rådgivningsarbejde. Det er den fortælling, du som frivillig bliver en del af.

Alle frivillige gennemgår en grundig oplæring inden den første vagt, og du bliver desuden løbende tilbudt kurser og lignende, så du altid føler dig klædt på til at rådgive. Når du er på vagt, hvad end det er derhjemme eller fra vores lokaler i Aarhus eller København, vil der også altid være rådgivningsansvarlig i tæt kontakt med dig.

Vores flere hundrede frivillige har vidt forskellige aldre, baggrunde og erfaringer, og du bliver en del af et mangfoldigt og trygt frivilligfællesskab, hvor vi støtter og vejleder hinanden.  Der er desuden mange muligheder for at deltage i sociale og faglige aktiviteter.