ny kæreste

Børnenes far og jeg blev skilt og han flyttede for et år siden. Børnene var 8 og 10. Den ældste, en dreng, sagde at han godt vidste det ville ske. Den yngste, en pige, sagde at det havde hun ikke set komme, vi virkede så glade. Livet og skilsmissen har ikke været konfliktfyldt, så forstår godt min datter. Forstår også min dreng, der er meget fintfølende og fornemmer ting.
I december mødte jeg en ny mand, fortalte børnene om det i marts, da vi følte os sikre på hinanden. De ville møde ham omgående. Det er gået godt fra starten af, de synes han er sød og sjov og en spirende relation begyndte. Min datter har dog også fra starten af, en gang imellem, sagt at det var svært, hun ville ønske jeg var sammen med hendes far og at jeg ikke havde den nye kæreste. Fælles arrangementer er vi for øvrigt til alle tre, min eks mand, min kæreste og jeg og min eksmand har i den grad accepteret min kæreste og gør alt for at tingene er naturligt. Nu kom den så igen i dag fra min datter, som nu er 9 år. “jeg synes at det er forkert at i er kærester” uden at hun kan sætte yderligere ord på hvorfor. Min kæreste har en datter på 2 1/2, de har mødt hende et par gange og virker glade for hende. De spørger til hende og begge mine børn har spurgt min kæreste om ikke han og hans datter skal/vil flytte ind. Vi har svaret at det ikke noget der skal ske lige nu. Min kæreste har siden sommerferien, været her en del, når han ikke har sin datter, da vi havde en rigtig dejlig ferie med mine børn og de begyndte at spørge mere efter ham. Jeg prioriterer alene med min datter og jeg fortæller hende at jeg godt kan forstå hende når hun synes det er svært. Men det er som om, at hun nogle gange sidde lidt fast i det med, at tingene er svære. Min søn tager det anderledes, det er sådan det er, så må vi komme videre. Det gør det ikke nemmere for min datter, hun siger at hun ikke er lige som sin bror og jeg siger at det skal hun heller ikke. Der er ingen følelser der er mere rigtige eller forkerte en andre.
Vh.

Svar fra Børns Vilkår

Kære mor til en dreng og en pige.

Det er altid godt at høre, når forældre kan finde ud af at samarbejde – også når der kommer nye partnere ind i billedet.

Din datter reagere som mange andre børn, der drømmer om at forældrene er sammen. Selvom livet egentlig fungere meget godt, så bliver det aldrig det samme som før.

En nye kæreste bliver billedet på at forholdet mellem hendes far og dig definitivt er slut.  I vejen for hendes håb om at I kan finde sammen igen står din nye kæreste. Det behøver ikke betyde, at hun ikke kan lide ham eller for den sags skyld at hun ikke bryder sig om at han er der i dit liv nu, men jeg tror måske mere, at du skal se det som et udtryk for at være et savn af den familie, som I var engang. 

Ofte tror vi, at sorg og savn går over med tiden, men sådan behøver det ikke at være. Vi taler nogle gange med børn, som stadig syntes, at det er meget svært at deres mor og far ikke er sammen mere - selv mange år efter skilsmissen. Selvom vi kunne ønske at børnene kommer videre og ikke ”sidder fast” i det svære, så er det meget naturligt at børn genbesøger følelsen af at det er svært og savnet om den familie de kendte engang. Særligt når der ikke har været nogle konflikter.

Du kan næsten heller ikke gøre andet end du allerede gør. Trøste, rumme og forstå hendes savn og forstå at situationen til tider er og vil være svær for hende.

Held og lykke med jeres nye familier.

De bedste hilsner

SkilsmissBrevkasse