Savn
Kære jer
For knap 2 år siden kom det frem at min søns mor havde slået vores søn og jeg valgte derfor at hans mor ikke måtte se ham et stykke tid, først og fremmest fordi det gjorde mig gal og fordi han ikke ville og vi skulle gennem et forløb hos kommunen. Derefter gik der 2 år før de så hinanden igen og det var mig der sørgede for der kom en familieterapeut indover og skabte kontakten. Det var en svær periode for min søn som var meget ked af savnet til hans mor og samtidig vred over det der var sket. Nu ser de hinanden igen og det er rigtig godt, det gør os alle meget glade. Om 14 dage flytter hun til Tyskland med hendes nye mand og det gør min søn meget ked af det, nu hvor de har fået en god kontakt igen og han kommer til at savne hende. Hans mor er fra Malaysia og hun tabte, ifølge hende selv, ansigt ved at jeg bad om skilsmisse og jeg søgte fuld forældremyndighed, derfor gjorde hun ikke noget for at få kontakt med vores søn. Jeg prøver at være positiv omkring hun skal flytte, overfor vores søn og de spændende oplevelser han vil få, men ved også det er mig, der endnu engang, skal samle ham op og trøste ham når han savner hende. Jeg er ret ked af det og frustreret og har brug for et råd til hvem jeg kan tage kontakt til for at få hjælp til ham. Jeg kan ikke og har ikke lyst til både at være far, mor og behandler igen. Min søn er meget følsom og lukker af når han er ked af det og ender med at springe i luften når det bliver for meget. Jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre og hvem jeg skal kontakte for at få hjælp. I er meget velkommen til at skrive en mail til mig med forslag til hvem jeg kan henvende mig til.
På forhånd tak
Svar fra Børns Vilkår
Kære far til en søn på 9-12 år,
Du beskriver hvordan din søn har fået afbrudt kontakten til sin mor, hvorefter den blev genoptaget efter 2 år. Nu flytter din søns mor til Tyskland. Du beskriver ikke hvor meget din søn kommer til at have samvær med sin mor efter hun flytter, men jeg antager, at det bliver mindre end det nuværende samvær hver 14. dag. Det er dejligt at læse, hvordan du har været opmærksom på din søns ønsker, at du har beskyttet ham mod moderens vold og at du er opsøgende i forhold til at få den hjælp til din søn. Den er fuldt forståeligt, at hele forløbet har gjort dig både frustreret og ked af det. Der er heller ingen tvivl om, at det været et hårdt forløb for din søn, som er blevet slået af sin mor, fået afbrudt kontakten til hende og nu hvor han har fået en god kontakt til hende, er der udsigt til at han mister kontakten igen.
Som forældre, hvor man ikke bor sammen, vil man ofte gerne kunne fjerne barnets savn til den anden forælder. Det kan man bare ikke. Vi ved fra BørneTelefonen, at savnet er et grundvilkår for langt de fleste børn i skilsmisser. Det er derfor vigtigt, at du som far til din søn accepterer og respekterer hans savn. Tal med din søn om, at du forstår, at han er bekymret for at miste kontakten til sin mor. Prøv om du kan hjælpe ham med at sætte ord på. Hvis han ikke har lyst til dette, kan det måske være en hjælp for ham, at du bare sidder stille sammen med ham, efter du har fortalt ham, at du forstår hans bekymring. Det kan hjælpe din søn til at opleve, at han bliver anerkendt og taget alvorligt af dig i forhold til sin bekymring.
I dit brev spørger du til, hvor du kan henvende dig og få hjælp. En mulighed er, at du kan henvende dig til din kommune, hvor der er mulighed for vejledning og familieorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien. Din søn har også mulighed for at ringe til BørneTelefonen, som giver gratis og anonym rådgivning. BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte. Hvis du er i tvivl om kommunen kan hjælpe jer med de vanskeligheder, som I er i, kan din søn evt. med støtte fra dig, starte med at ringe til BørneTelefonen eller Bisidderafdelingen i Børns Vilkår. Så kan vi rådgive jer nærmere ift. kontakt til kommunen.
Vores professionelle bisiddere vil også gerne hjælpe din søn med at kontakte kommunen. Vores bisiddere har en faglig baggrund og er gode til at snakke med dem der sidder på kommunen. På den måde kan din søn få hjælp til at finde ud af, hvilken hjælp din kommune kan give jer.
Du er også velkommen til at ringe til vores ForældreTelefon og få uddybende rådgivning.
De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen