Billede af lille pige med blå øjne - Omsorgssvigt - Børns Vilkår 2019

Børns Vilkår mod omsorgssvigt

I 2030 skal ingen børn opleve omsorgssvigt

Alle børn og unge skal have ret til at trives og udvikle sig. Derfor sætter vi ind over for omsorgssvigt. Ingen børn skal udsættes for vold, vanrøgt, seksuelle overgreb, forældres misbrug, skilsmissekonflikter, negativ social kontrol samt myndighedssvigt.

Vis mere +

Det skal der til

Det gør Børns Vilkår

”Jeg bliver slået af mine forældre hver gang, jeg gør noget forkert. De mener åbenbart, det er den rigtige straffemetode. Jeg er godt træt af at få slag med bælter, kæppe osv. Ikke nok med mavepustere og lussinger…” Dreng, 15 år

For sjette år i træk udgiver Børns Vilkår og TrygFonden rapporten ‘Svigt af børn i Danmark’, som belyser 15 forskellige former for svigt af børn.

Download rapport

Kender du din underretningspligt?

Privatperson

Alt for få danskere har underrettet, selvom de havde kendskab til, at et barn var udsat for fysisk eller psykisk vold. Nogle af de børn ender med selv at kalde efter hjælp, når bægeret ikke kan klare en dråbe mere.

Fagperson

Hvis du er fagperson, har du en skærpet pligt til at underrette kommunen, hvis du er bekymret for et barns trivsel og udvikling. Det er nok, at du har en mistanke eller bekymring for et barn.

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre, bedsteforældre og pårørende

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen

Hvad passer bedst til dig?

Se mulighederne for at blive frivillig hos BørneTelefonen

Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i København eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller måske forældre?

Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.

Læs mere