Mobning opstår i usunde fællesskaber. Hvis fællesskabet i børnegruppen er præget af utryghed og angst for at blive holdt udenfor, kan der opstå mobning.
Mobning handler altså ikke om onde børn, men om onde mønstre. Hvis du fornemmer eller oplever, at der er dårlig trivsel i dit barns klasse, kan du læse mere om, hvad du kan gøre her.
Start med at lytte og fokuser på problemet
Det er vigtigt, at du lytter til dit barn og anerkender dit barns oplevelser og følelser. Både hvis dit barn bliver mobbet, er med til at mobbe eller er vidne til mobning. Mobning er ofte forbundet med følelser som skyld og skam. Her er 3 konkrete råd til, hvordan du kan have en god samtale om mobning med dit barn.
Gode råd til at skabe ro i klassen
Hvis dit barn oplever uro i klassen er her 5 konkrete råd til, hvordan du kan håndtere det.
Samarbejd med skolen om at stoppe mobning
Hvis dit barn oplever mobning på skolen er her fire konkrete råd til, hvordan du kan involvere skolen på en god måde.
Fælles forældreindsats hjælper
Det er vigtigt, at alle forældre støtter op om at skabe rammerne for sundt fællesskab i klassen. Mobning angår nemlig hele klassen og ikke kun forældre til børn, der bliver mobbet eller mobber. God trivsel skabes i fællesskab.
Hvis dialogen går i hårdknude
Hvis skolen ikke har en antimobbestrategi har du krav på, at de får lavet en, hvor der indgår en handleplan for både det enkelte barn og for fællesskabet i klassen. Læs mere her.
Hvis skolen ikke tager din henvendelse alvorligt, og hvis skolen ikke laver en handleplan har du og dit barn ret til at klage.
Du kan finde mere information om den nationale klageinstans mod mobning her.
Du kan også søge råd og vejledning på ForældreTelefonen her.
Ring til ForældreTelefonen, hvis du har brug for gode råd til at forebygge eller stoppe mobning.