Publikum til en teaterforestilling

Go’nat min skat

FAMILIEFORESTILLING

“HVOR FLYVER TANKERNE HEN, NÅR LYSET SLUKKES?”

Og hvordan falder man i søvn når monstrene måske ligger under sengen og lurer? De fleste børn tumler i større eller mindre grad med frygt og bekymring, og mange kender til dét at være bange for mørket.

Eller bange for at blive væk, for at mor og far skal skilles, for noget ukendt og uhyggeligt skjult nede i kælderen eller noget helt fjerde.

Musikteater SaltoMortale & Børns Vilkår præsenterede ny operafortælling 

Med sit helt unikke ‘operateaterformat’ skildrer GO’NAT MIN SKAT et barns oplevelse af frygt, utryghed og dét at blive bange, når publikum inviteres helt indenfor i børneværelset efter sengetid.

Efter forestillingen var der mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne og, som noget særligt, også til rådgiverne fra BørneTelefonen. Det kunne fx være, hvad andre børn er bange for, hvad man selv kan gøre, hvis man er bange, eller hvordan man kan hjælpe andre. Skuespillerne svarede fx på, hvorfor man havde valgt at synge opera, hvorfor drengen i stykket er bange mv.

Praktisk info

  • Målgruppe: Børn fra 8-13 år
  • Varighed: 1 time og 15 min.

Program:

  • 10:45 Ankomst
  • 11:00 GO’NAT MIN SKAT
  • 11:50 Dialog med skuespillere og BørneTelefonens rådgivere
  • 12:15 Afslutning

Go’nat min skat

Introduktion til stykket

En dreng sidder midt på scenen i en stor seng, med dynen trukket godt op over hovedet. Med ordene ”Go’nat min skat” bliver døren til drengens værelse lukket.

Efter at have været sammen med venner og voksne hele dagen, er han nu for første gang alene med sig selv. Han skal sove, men lydene holder ham vågen. Hvad vil lydene? Hvor kommer de fra? Under dynen gemmer han sin lygte. Lyset fra lygten virker beroligende, men lyskeglen er så lille, og alt uden for keglen er stadig mørkt. Valget mellem lys og mørke bliver en kamp. En krybende uro breder sig, og dynens tryghed virker ikke mere. Fantasien opfinder de mest abstrakte, skrækindjagende og frydefulde historier. Lydene forstærker fantasien, og mørket vækker tvivlen – hvad er virkeligt, og hvad er fantasi?

Sengen er nu det eneste helle, en kommandocentral, hvor fantasiens rejse dirigeres fra…

Format: Forestillingen opføres som et operateater, hvor man kombinerer det “normale” teaterstykke med sange i operagenren, som er gode til at skildre de helt store følelser.

Idé, Libretto og musik: Tobias Ørum, Komponist: Karsten Fundal

Medvirkende: Moderen: Philippa Cold, Faderen: Tobias Ørum, Drengen: Cille Buch, Pianist: Charlotte Thaning

Go´nat min skat plakat

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke