Du er her

<< Tilbage til oversigten

Det nye normale

Hej

Jeg har to drenge på 8 og 10 år.Deres far og jeg er skilt, men vi bor stadigvæk i samme hus når deres far er i landet ( kan bor også i udlandet meget af tiden) da ingen af os kan side i det store hus selv.
Vi er meget uenige om deres opdragelse og hvornår og hvordan en ny partner skal ind i deres liv..

Min søn på 8 år er meget ulykkelig over at hans familie ikke skal være sammen mere og det har han været i over et år.
Deres far vil gerne have hans nye kæreste med på ferie her til sommer og de ved intet om hende eller har mødt hende og hun snakker ikke dansk.. jeg syntes at det er for meget for dem, da de stadigvæk ser Mor og Far her i samme hus.. De har ikke engang vendet sig til det nye normale, hvor vi bor hver for sig også skal de forholde sig til en ny person..
Jeg har valgt ikke til føre min nye kæreste ind i deres liv, da det er svært nok for den i forvejen..

Hvad mener i ville være den bedste måde at indvige nye partner ind i deres liv og hvornår i forholdt til at vi bor i samme hus

På forhånd tak

Kære mor til to drenge på 8 og 10 år.

Hvornår nye partnere skal præsenteres for børn, kan der ikke gives helt faste ”regler” for. Når vi taler med børn i skilsmisser på BørneTelefonen, er det vigtigt for dem, at der går noget tid fra forældrene er blevet skilt. Desuden giver børnene udtryk for, at de ikke har lyst til at være sammen med en kæreste, forælderen lige har mødt. Endelig har børnene brug for, at de stille og roligt kan lære den nye voksne at kende. 

I jeres tilfælde har I været skilt i noget tid, så på den måde er der ikke noget i vejen for, at børnene oplever, at deres forældre får nye kærester.Så selv om det kan være svært, er det vigtigt, I samarbejder og bakker op om hinandens nye liv, så børnene oplever, at de godt må synes om mors og fars nye kærester.

Du skriver, at børnene endnu ikke har mødt deres fars kæreste. Hvis han ønsker at tage dem med på ferie til sommer, vil jeg anbefale, at børnene møder hende nogle gange inden ferien. At skulle på ferie med en helt fremmed, kan være svært. 
At hun ikke kan dansk behøver ikke at være et problem. Hun skal vel ikke være sammen med dem uden at deres far er der?Måske børnene kan lære hende dansk? Hvis hun taler engelsk vil det give børnene mulighed for at øve sig i det engelske sprog.

Som du kan læse ud af mit svar, vil jeg virkelig anbefale dig at hjælpe dine børn med at se det positive i, at I begge har taget hul på jeres nye liv – og jo bedre I som forældre er til at samarbejde, jo nemmere er det for børnene at acceptere skilsmissen.

Du og dine børn ønskes held og lykke.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.