Du er her

<< Tilbage til oversigten

Ferie

Vi er desværre en af de skilsmisser hvor vi (mor og far) slet ikke kan finde ud af hvad der er bedst for børnene.
Min søn har desværre af flere årsager valgt ikke at ville have noget med sin far at gøre. Nu er problematikken så at mine børns farmor og farfar har valgt at invitere hele familien på sommerferie idet de fylder 70 år begge 2 men da de finder ud af at far og søn ikke snakker sammen mener de at det er deres opgave at fortælle min søn at han ikke er velkommen på ferien og de gider ikke se ham før han lære at snakke med sin far igen. Min søn er overraskende nok helt ok med situationen og min bekymring går på min datter som nu står og skal med på en ferie hvor hendes bror ikke er velkommen jeg er meget nervøs for om hun vil få dårlig samvittighed og med tiden fortryde at hun tog med? Der skal lige tilføjes at jeg har givet faderen mulighed for at vælge frit blandt alle skolens ferieuger hvis bare han ville vælge et andet tidspunkt til ferie med sin kæreste og hendes datter samt vores børn således at vores datter har mulighed for at tage på ferie med sin far med god samvittighed fordi hun ved hendes bror er velkommen men selv har valgt at blive hjemme. Det skal også tilføjes at børnenes far i og for sig er enig med mig i at det var forkert håndteret af hans forældre som ikke burde have blandet sig men de er hans forældre så han mener ikke han kan gøre andet end at følge deres beslutning?

Kære mor til to børn.

Vi taler hver dag på ForældreTelefonen med familier, der har svært ved at finde ud af, hvad der er bedst for børnene. Hvad enten det er en familie, der bor sammen eller det er en familie, der er skilt. At være i tvivl er en del af det at være forælder.

Dit brev er et godt eksempel på, at en skilsmisse ikke kun består af far, mor og børn, men at der kan være andre aktører involveret – her farmor og farfar.

Du skriver, at du er bekymret for din datter, og om hun vil få dårlig samvittighed over at tage med på den omtalte ferie. Det kan være svært at vurdere. Men da hendes bror har fået muligheden, men selv har valgt tilbuddet fra, behøver det muligvis ikke være et problem for hende.

Jeg vil anbefale dig at I alle 3 tager en åben snak om den kommende ferie. Du kan her sige til dine børn, at det er ok, at din datter gerne vil med, men at det også er helt i orden, at din søn hellere vil blive hjemme. Så inviterer du til at de begge kan sige, hvad de gør sig af tanker.

Bedsteforældre kan være en positiv ressource for børn i skilsmisser. I jeres tilfælde ser det desværre ud til, at bedsteforældrene er kommet til at blande sig i et problem mellem far og søn og dermed måske bidrager til en optrapning af dette problem. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Måske de synes, det er rigtig synd for din eksmand, at hans søn ikke vil se ham – og at de derfor har taget hans parti og dermed har skubbet deres barnebarn fra sig. 

Du skriver ikke noget om, hvor vidt din søn er ked af, at hans bedsteforældre ikke vil se ham? Hvis han er ked af det, kunne din eksmand måske tage fat i hans forældre og fortælle dem, at de ikke behøver holde med ham – hvis altså han har det på den måde.  

Nogen gange afholder familiemedlemmer sig fra at tale sammen, og det bliver så gætterier og fantasier, der løber af sted med dem alle.

Så mit budskab til dig er: Tal med hinanden – sig, hvordan I har det. 

Held og lykke med det hele.

De bedste hilsner
Skilsmissebrevkassen.

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.