Den 5. oktober 2021 holdt Børns Vilkår og TrygFonden konferencen ’Krop, køn og digital adfærd i skolen’, hvor vi satte fokus på, hvordan vi kan arbejde med køn og normer i skolen.

Du kan se hele konferencen her på siden eller se de enkelte oplæg fra dagen længere nede på siden, hvor du også kan downloade oplægholdernes PowerPoints.

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Oplæg fra dagen

14:00: Velkomst ved moderator Anja Bo

14:10:  Hvad hører vi på BørneTelefonen, hvad siger tallene, og hvad anbefaler vi? Analytiker Mia Horup Pedersen fra Børns Vilkår fremlægger resultater fra rapporten ’Krop, køn og digital adfærd’, og et ungepanel kommenterer på resultaterne. Paneldeltagere: Prince Henry, Mino Danmark; Elisabeth Froholt, Danske Skoleelever Rasmus Hald Møller, DareGender.

15:00:PAUSE

15.15: Cecilie Nørgaard, uddannelses- og kønssociolog og direktør i firmaet Mangfold, tidligere lærer. Ønsker vi at (ud)danne til ligestilling og mangfoldighed?

15.35: Katrine K. Pedersen, ekspert i digital kultur: Hvordan er digitale medier med til at reproducere normer for køn og krop?

15.55: Spørgsmål til oplægsholderne

16:10 Performativt indslag ved Normstormerne /Anna Wandel

16.25: Rikke Voergård-Olesen, stifter af konsulentvirksomheden Normværk med fokus på inklusion, ligestilling og mangfoldighed: Hvordan kan vi arbejde med normer i skolen?

16.55: Afrunding ved moderator Anja Bo

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke