Casper

Casper er frivillig på BørneTelefonen i København: “Jeg er lidt ked af, at jeg ikke startede som frivillig tidligere”

Casper er pædagog. Han har siden maj 2022 været frivillig på BørneTelefonen i København.

Hvorfor har du valgt at være frivillig rådgiver på BørneTelefonen?

Jeg havde længe haft BørneTelefonen i radaren, men jeg var ikke sikker på, om jeg var dygtig nok eller helt klar til det. Men så for et års tid siden var der bare et eller andet, der gjorde, at jeg tænkte, nu giver det mening. Og lige siden jeg startede, har det bare været rigtig givende, og jeg har kunne drage mange paralleller herfra til mit arbejde.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg synes, det er spændende at høre de problematikker, der kommer ind. Og også det med at få et indtryk af, hvor mange der kontakter BørneTelefonen. Det med selv at sidde og besvare henvendelserne giver en helt anden oplevelse og forståelse af dem. Det er meget givende at snakke med børn og unge, der er så meget i tvivl i deres liv, og så kunne være med til at afklare lidt for dem og sende dem i den rigtige retning.

Det med selv at sidde og besvare henvendelserne giver en helt anden oplevelse og forståelse af dem”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Jeg er lidt ked af, at jeg ikke startede som frivillige tidligere, fordi jeg har været færdiguddannet pædagog i 4-5 år, inden jeg startede her, og jeg tror altid lidt, at jeg tænkte, men kan man finde ud af det, og er det nu det samme, når det ikke er ansigt til ansigt? Men noget af det, der virkelig har imponeret mig, det er, hvor meget hjælp og hvor meget oplæring, man får her. Der er hele tiden hjælp at hente.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke