Christian

Christian er frivillig hjemmerådgiver på BørneTelefonen: “Det er et samfundsansvar, jeg bør tage”

Christian er viceforstander på en efterskole. Han har været frivillig på BørneTelefonen siden august 2022.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hjemmerådgiver på børnetelefonen?

I min dagligdag arbejder jeg med unge, og ved hvor vigtigt det er at møde dem (og det gælder for den sags skyld også alle voksne) i øjenhøjde – også når de ligger ned. Det kan jeg bidrage med ved at være frivillig rådgiver på Børnetelefonen. Børn og unge har både brug for at skabe egne erfaringer i livet, men mange unge er også bange for at være anderledes og være forkerte. 

Ved at være frivillig kan jeg være med til at skabe forståelsen af, at vi er alle unikke individer og derigennem kan noget særligt, og selv når livet gør ondt er vigtig og noget værd.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg har i bund og grund et privilegeret liv, og kan jeg ved at bruge et par timer om ugen give en smule til andre ved at kunne lytte og rådgive – så mener jeg, det er et samfundsansvar, jeg bør tage. Det giver også min livskvalitet et løft og bidrager også til, at jeg bliver klogere. 

K. E. Løgstrup siger: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd”. Jeg synes det er betydningsfuldt, at jeg ved at være i nuet med den unge kan holde noget af vedkommendes liv i min hånd. 

Det giver også min livskvalitet et løft og bidrager også til, at jeg bliver klogere”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Har du lidt tid til overs, har du mod på at være menneske – og naturligvis mod på at blive klogere på dig selv også – så overvej at blive frivillig. Hvis du giver noget af dig selv og kan være autentisk, så er det måske noget for dig. Du skal ikke være nervøs – for det handler om at være menneske og som Kierkegaard udtrykker det: 

”At turde er at miste fodfæstet for en stund, ikke at turde er at miste sig selv.”

Mød de frivillige

Tilbage