Else

Else er frivillig hjemmerådgiver: “Noget af det mest meningsfulde, jeg har foretaget mig”

Else er præst og tidligere skolelærer. Hun har været hjemmerådgiver på BørneTelefonen siden januar 2021.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hjemmerådgiver på børnetelefonen?

Jeg har længe drømt om at blive frivillig rådgiver på BørneTelefonen. Desværre var det ikke muligt, fordi jeg ikke bor i nærheden af Aarhus eller København. I stedet har jeg i en del år været frivillig et andet sted, men jeg var jævnligt inde for at kigge på Børns Vilkårs hjemmeside, og så en dag var der et opslag om, at man kunne blive hjemmerådgiver for BørneTelefonen. Jeg skyndte mig at søge og håbede meget, at jeg skulle få chancen, og det fik jeg!

Det, som har været vigtigt for mig, var at få muligheden for at hjælpe og støtte børn og unge, som tumler med stort og småt, som de ikke selv kan finde løsninger på. Jeg synes, det er fantastisk, at børnene helt anonymt kan kontakte nogle voksne, som kun er der for at lytte til dem og hjælpe dem. Og som frivillig er det en gave at få chancen for at sparre med andre, der har en faglig baggrund og nogle erfaringer, som kan give mig ideer til at blive en endnu bedre rådgiver.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg synes, det er et stort privilegium at få indblik i, hvad børn og unge går og slås med i deres liv. Jeg er imponeret over, hvor meget de forsøger at klare selv, og hvor gode de er til at give udtryk for, hvad de har brug for. Jeg synes, det er utroligt så stor tillid, vi bliver mødt med, når de krænger deres inderste ud, og det gør mig glad, at jeg kan være med til at gøre en lille indsats for, at de kommer videre på en god måde.

“Som frivillig er det en gave at få chancen for at sparre med andre”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Det kræver noget at være frivillig for BørneTelefonen. Man skal give noget af sig selv, og der er svære samtaler imellem. Det kan være frustrerende, når man ikke synes, man kan hjælpe, når barnet fx ”lægger på” i utide. I hjemmerådgivningen har man altid hjælpen lige ved hånden, fordi man både har en koordinator og frivillige kolleger med på Teams, mens man rådgiver. Og kan man klare de udfordringer, der også er, så er det i hvert fald i mit tilfælde noget af det mest meningsfulde, jeg har foretaget mig, og jeg er virkelig glad for, at jeg har fået chancen!

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke