Moderne familieliv anno 2020

CfB-artikel

Sådan oplever børn skældud 

Når børn får skældud, kan det både gå ud over deres glæde ved at gå i børnehave og deres relationer til de voksne. Men hvordan forstår børn skældud, og hvordan kan børns oplevelse af skældud få betydning for børnenes daglige trivsel i børnehaven? Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi også kommer med gode råd til, hvordan du kan forebygge skældud og reparere på relationen efter skældud. 

Læs mere
CfB-artikel

Når forældre deler billeder af småbørn på sociale medier

Digitale medier er blevet en uadskillelig del af de fleste menneskers liv – og det gælder både børn og voksne. Også i overgangen til forældreskabet spiller digitale medier en stor rolle.

Læs mere
CfB-artikel

Et børneliv mellem to hjem

Mange børn oplever i løbet af barndommen, at deres forældre flytter fra hinanden. Nogle familier vælger at dele samværet med børnene ligeligt mellem sig, så børnene får to hjem. Men hvordan trives børn i deleordninger egentlig?

Læs mere
CfB-artikel

At vokse op som donorbarn

I dag er der mange måder at være en familie på, og både af biologiske grunde eller valg om familiekonstellation er der flere kommende forældre, der gør brug af muligheden for æg- eller sæddonation. Hvad fortæller børnene selv om at vokse op i en anderledes familiekonstellation?

Læs mere