Børn fra Vesten ringer om ensomhed
Der er forskel på, hvad børn ønsker hjælp til, alt efter om det er Mikkel fra Randers eller Ramos fra Bahrain, der ringer til deres børnetelefon. Det viser en rapport fra børnetelefonernes verdensorganisation, Child Helpline International.
Vidste du, at
Børn i Europa oftere ringer om psykosociale problemer end det globale gennemsnit. Særligt kedsomhed, angst og problemer med kropsopfattelse optager europæiske børn og unge. Problemer med selvmordstanker og selvskadende adfærd fylder simpelthen mere i de europæiske rådgivninger end andre steder.
Børn i Mellemøsten og Nordafrika ringer oftere end andre steder om problemer, der bunder i normer for adfærd, æresrelaterede konflikter og hierarkiske familiestrukturer. Mange børn føler her, at beslutninger bliver truffet hen over hovedet på dem, og de frygter for, at et oprør mod familien kan resultere i sanktioner og fysisk vold.
Hungersnød, krig og naturkatastrofer afspejler sig selvfølgelig også i opkaldene på verdens børnetelefoner. Eksempelvis modtog den japanske børnetelefon i 2011 mange henvendelser fra børn, som var traumatiserede af tsunamien. Børnene havde brug for nogen at snakke med og mange gav udtryk for, at de havde svært ved at sove om natten og havde tilbagevendende mareridt. Mange børn fortalte også at tv-billederne gjorde dem utilpasse og børn, som boede langt fra det ramte område udtrykte bekymringer for, at en lignende katastrofe kunne ske i deres område.
Asien og Stillehavsregionen står for den laveste andel af henvendelser om vold og misbrug mod børn i verden. Andelen er 9% i forhold til 15% globalt set.
Der er 15 børnetelefoner i Afrika. 7% af alle rådgivningerne handler om HIV og AIDS. På verdensplan er dette tal 1%.
Kilde: Child Helpline International data fra 2011 “Connection to Children – A Compilation of Child Helpline Data