Stor efterspørgsel på Børns Vilkårs trivselshjælp til skoleklasser
Flere end 250 skoleklasser og lærere fra hele landet har bestilt Børns Vilkårs gratis workshop ”BørneMobilen Online”, der tilbyder digital trivselshjælp til alle klasser på mellemtrinnet og udskolingen.
Skoleeleverne i 5.-9. klasse har siden midten af december været hjemsendt, og da klasselokalerne forsat er erstattet med Teams, Zoom og Meet på ubestemt tid, bliver trivslen sat mere og mere under pres.
På BørneTelefonen har emnet ’trivsel i klassen’ fyldt i en stor del af samtalerne om corona i årets første måneder. Samtidig hører vi fra lærere, at det kan være svært at prioritere tid til at gentænke trivselsarbejdet i en skolehverdag, der på alle måder ser anderledes ud end normalt.
Derfor lancerede Børns Vilkår i starten af februar et tilbud om akut corona-hjælp til de ældste skoleklasser i grundskolen. To uger efter tilbuddet blev tilgængeligt, har flere end 250 klasser booket et online klassebesøg og interessen er fortsat stor. De mange oplæg er bestilt af lærere og skoler landet over og er fordelt jævnt udover 5.-9. klassetrin.
”Den store efterspørgsel, vi har mærket, sætter en fed streg under, at lærerne rundt omkring tager udfordringerne med trivslen seriøst. Den viser samtidig, at der i høj grad er brug for tilbud som vores, der kan give nogle konkrete indspark til arbejdet med trivslen og fællesskabet i klassen på en ny måde,” siger Sanne Lind, børnefaglig konsulent i Børns Vilkår.
Online-besøget fra BørneMobilen er et trivselsfremmende og fællesskabende indspark til hele klassen, der gennem fortællinger fra BørneTelefonen stiller skarpt på nogle af de udfordringer, børn kan have i en tid med pandemi, nedlukning og hjemmeskole.
Det er undervisere tilknyttet Børns Vilkår, der står for indholdet under online-besøget. Foruden håndgribelige øvelser får lærerne også et opfølgende undervisningsmateriale, som lærerne de kan bruge i det videre trivselsarbejde.
”Formålet med ’besøget’ er at skabe et trygt rum, hvor eleverne kan få sat ord på de tanker, følelser og bekymringer, de går med. Mindst lige så vigtigt er det at pege på konkrete handlingsmuligheder og give inspiration til arbejdet med trivslen. Vi opfordrer også til at fokusere på de positive aspekter, så eleverne efterlades med håb for fremtiden,” siger Sanne Lind.
BørneMobilen Online er en del af Børns Vilkårs samarbejde med Trygfonden.
*artiklen og antallet af bestilte workshops er opdateret d. 9. marts.