Kvinde i gul trøje, med høretelefoner på ligger i en køje med lukkede øjne

Podcasts fra Børns Vilkår

Til forældre

Digital trivsel

SKÆRMBARN

De fleste forældre i dag har prøvet at diskutere skærmtid med sit barn, hvornår er det for meget? Hvornår lærer de rent faktisk noget? Hvem taler de med inde i den skærm? Og hvor går grænsen?

Den digitale udvikling har nemlig ændret vilkårene for børnelivet og har givet et hav af nye muligheder, som vores børn skal lære at navigere i.

I denne podcast undersøger journalist Ditte Giese, hvordan vi som forældre bedst kan hjælpe og støtte vores børn i den digitale verden og ruste dem til et livslangt skærmliv.

Gennem 8 episoder taler vi med eksperter, gamere, skolelære og ikke mindst et panel af dem, som det hele handler om: Skærmbørn.

Lyt

Podcasten er udviklet i samarbejde med TrygFonden

SMÅBØRN

Forælder Uden Filter

Forælder uden filter er en podcast til dig, der har lyst til at blive en del af en ærlig og kærlig samtale om livet med små børn og de hverdagssituationer, der kan få både barn og forælder til at tabe sutten.

Vært Camille Gudmand og Børns Vilkårs psykolog Malene Angelo inviterer i hvert afsnit modige forældre i studiet til en snak om, hvordan vi alle kan blive bedre forældre. Velvidende, at vi aldrig bliver perfekte.

Podcasten er udviklet i samarbejde med Stryhns Familieselskab

Skolefravær

Forældremødet

I denne serie af podcasten ”Forældremødet” sætter Børns Vilkår fokus på emnet bekymrende skolefravær: Hvordan håndterer man som forælder, hvis ens barn ikke kommer i skole?

I fire episoder inviterer vært Maise Njor en forælder i studiet, som fortæller om sit barns skolefravær – og hvad de har lært af det. I 5. afsnit har Maise Njor besøg af psykolog i Børns Vilkår, Helle Lund, som samler op på seriens temaer og giver gode råd til forældre til børn med fravær, blandt andet til hvordan man kan snakke med sit barn om skolefravær.

Lyt

Podcasten er udviklet i samarbejde med Heartbeats

Til fagpersoner

trivsel

Trivselsgenerator – en podcast fra Børns Vilkår til dig, der arbejder med børn og unge i en kommune. Børns Vilkår sætter over 3 episoder spot på, hvordan kommunerne kan hjælpe flere børn tilbage til en god hverdag i skolen, få øje på og række ud til børn, der lever i skyggen af forældre med en psykisk sygdom, og styrke børns trivsel i dagtilbud her og nu.

Lyt

Til børn og unge

UNGE – HØRT

Talebeskeder

Drux er i HØRT-studiet for at tale om jeres dilemmaer.

Lyt

UNGE – HØRT

det kender jeg godt

I podcasten ‘Det kender jeg godt’ hjælper vi børn og unge med problemer og dilemmaer, der kan være svære at tale om. Værterne er selv unge, og kender derfor til mange af de svære, pinlige eller skøre situationer man kan stå i. Du kan selv skrive eller rin

Lyt

Podcasten er lavet i samarbejde med Heartbeats

børnetelefonen

alene

Podcasten ‘Alene’ med vært Jonas Risvig er til alle dem, der har følt sig alene.

Lyt

Podcasten er lavet i samarbejde med Heartbeats og Jonas Risvig