Derfor skal du blive opmærksom på dine ”triggere”

Årsagerne til det, der trigger lige netop dig, vil ofte have rødder i din barndom – og måden du selv er blevet mødt på, da du var barn. Fordi rødderne er så dybe, kan de også være svære for dig selv at få øje på. Men det er muligt. Og der er meget at vinde i relationen til dit barn, hvis du prøver at reflektere over, hvad det særligt er for nogle situationer med dit barn, der påvirker lige dig, og hvordan du har tendens til at reagere, når de opstår.

Jo bedre du kender dine egne følelser og ”triggere”, jo bedre i stand bliver du til at hjælpe og give omsorg til dig selv i de situationer, der er udfordrende for dig. Og jo bedre kan du blive til at stoppe dig selv, inden du gør eller siger ting, du senere kommer til at fortryde.

Vigtigst af alt betyder det, at du kan møde dit barn på en mere hensigtsmæssig og omsorgsfuld måde i nogle af de situationer, hvor dit barn har brug for en rolig og tryg voksen.

Din ro er vigtig for dit barn

Dit barns evne til senere i livet at kunne håndtere svære følelser og situationer udvikles af, at du kan forholde dig roligt og rumme dit barns følelser – også når dit barn går i flitsbue, er utrøstelig eller kaster med maden.

Derfor er det en god idé, at du prøver at blive klogere på de situationer, hvor du kommer til at “tænde af”, så du kan gå ind og arbejde med dem.

Mere om forældrerollen

Skærme derhjemme

Skærmene har det med at stjæle vores opmærksomhed og blive en tidsrøver, selvom man bare (lige) skulle tjekke mailen, vejrudsigten eller Facebook. Og det er værd at tænke over. For hvis opmærksomheden ofte bevæger sig fra dit barn til din skærm, kan det påvirke dit barns tryghed.

Er du ramt af krise?

Når en familiekrise opstår, bliver de fleste mennesker ramt på overskuddet, bliver kede af det, frustrerede og måske også stressede. Det kan gøre det svært at være den forælder, man ønsker at være.

Sådan er du en tydelig forælder

Det er blandt de sværeste discipliner i forældrerollen at finde balancen mellem at være for blød og for hård over for sine børn. De fleste forældre har samtidig et ønske om at lære deres børn fællesskabets spilleregler. Få råd til at finde balancen her.

Forældrekonflikter

Konflikter er en uundgåelig del af livet som familie. Men store og gentagne konflikter mellem jer forældre skaber utryghed og påvirker børn negativt. Få vores råd til færre konflikter og til at skåne børnene, når de rammer.

Livet med småbørn er støttet af Stryhns Familieselskab

Logo for Stryhns Familieselskab.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke