Tryghed for alle småbørn - Alle børn har brug for trygge relationer

Alle børn – også de mindste – har ret til tryghed, udvikling og inddragelse. Men desværre oplever omkring 1/3 af alle småbørn utrygge relationer til deres nærmeste voksne. Det kan have alvorlige konsekvenser hele livet. Tryghed er nemlig afgørende for, at barnet lærer at håndtere stressede situationer og negative følelser senere i livet.

I Tryghed for alle småbørn-programmet arbejder vi sammen med Stryhns Familieselskab for, at alle små børn fra 0-6 år får trygge relationer til deres nærmeste voksne. Danske småbørn tilbringer mange timer i dagtilbud. Derfor har de både brug for trygge relationer til forældrene og til mindst én voksen i deres dagtilbud.

Programmet, der kører fra 2019 frem til 2023, og som er finansieret af Stryhns Familieselskab, skal løfte de små børns stemmer, kompetenceudvikle forældre og fagpersoner, afdække og formidle relevant forskning i et let og anvendeligt format, løfte kvaliteten i vores dagtilbud og sikre gode rammer for arbejdet gennem politisk interessevaretagelse.

Viden

Vi afdækker forskning og viden inden for relevante tematikker på området og indsamler både småbørn og voksnes stemmer gennem panel- og spørgeskemaundersøgelser. Den viden, vi indsamler, formidles til politikere, fagfolk og andre interessenter via rapporter, på konferencer m.v.

Kompetenceløft i dagtilbud

Vi opfordrer dagtilbud til at blive ambassadørorganisationer for Børns Vilkår og tilbyder målrettet kompetenceudvikling for det pædagogiske personale og ledelsen på disse dagtilbud. Vi udvikler digitalt læringsmateriale, som opleves relevant, interessant og hjælpsomt i hverdagen på dagtilbuddene. Vi vil også afholde årlige videnssaloner målrettet pædagogisk personale.

Rådgivning af forældre

Vi rådgiver forældre om, hvordan de arbejder med at give deres barn en tryg tilknytning. Forældrene kan finde viden i et skræddersyet digitalt univers – og ved at ringe til ForældreTelefonen. Vi undersøger, hvordan vi bedst når forskellige grupper af forældre gennem målrettet formidling. Og så gennemfører vi kampagner, der gør opmærksom på vores tilbud.

Politisk interessevaretagelse

Vi laver politisk interessevaretagelse for at sikre prioritering af de små børn i politiske aftaler og i praksis i kommunerne. Aktiviteter i pressen skal hjælpe os med at sikre, at de små børns stemmer bliver hørt og vækker genklang i den offentlige debat.

Solbjørn – et omsorgspædagogisk redskab

Workshop om brug af hånddukker til at skabe ligeværdige samtaler med børn.

Omsorgsgrebet

Workshop, der sikrer et fælles sprog for, hvordan I som pædagogisk personale imødekommer små børns signaler med den nødvendige omsorg.  

Refleksion med afsæt i omsorgsgrebet

Fælles faglig refleksion med udgangspunkt i børns reaktionsmønstre og behov for omsorg.

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre, bedsteforældre og pårørende

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke