"Vi mener…"

9. juni 2022

Vi skal alle underrette, når det giver mening

Der er stor grund til bekymring, når der ikke bliver underrettet i sager om vold og mistrivsel. Indgangen til at få hjælp er, at kommunen får en underretning. Det er det sikkerhedsnet, vi har omkring børn i Danmark.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

26. april 2022

Stop vold mod børn!

Der er klart et behov for at gøre meget mere for at forebygge og stoppe volden mod børn. Vi må hjælpe de ramte børn bedre og sikre, at det får konsekvenser for voldsudøverne. Vi bør også øge forebyggelsen af vold i familier i risiko. Som det er nu, er det langt fra alle børn, der ved, at de har ret til en opvækst fri for vold, og nogen bebrejder sig selv for at være udsat for volden. Som samfund må vi insistere på, at det aldrig er børnenes skyld!

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår
7. april 2022

Endelig!

Efter årelang NGO-kamp er gebyret på velgørenhed sat drastisk ned. Tankevækkende at det skulle være Mastercard, der traf den indlysende beslutning de tidligere danske ejere forsømte.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår
16. marts 2022

Vi går sammen for de børn, der står alene

Det er afgørende, at ingen børn og unge står alene med store problemer og alvorlige svigt. Derfor afholder vi landsindsamling søndag d. 27. marts over hele landet, hvor vi samler ind til BørneTelefonen. Rekordmange har meldt sig som indsamlere, og vi håber, at så mange danskere som muligt vil åbne deres dør for indsamlerne og bakke op om landsindsamlingen.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

9. marts 2022

Ukraines børnetelefon har brug for vores hjælp!

Børn og unge er uskyldige ofre i denne forfærdelige krig, og de har brug for hjælp nu. Jeg håber, du vil hjælpe os med at støtte de tusindvis af børn og unge, der lige nu kæmper med krigens rædsler i Ukraine.

Rasmus Kjeldahl, direktør for Børns Vilkår
24. februar 2022

Hjælp børnene med at sortere i nyheder

Krigen i Ukraine fylder for børn og unge og her er det vigtigt at voksne lytter. Når børn kontakter BørneTelefonen, er de bekymrede, usikre og bange. En pige sagde, at hun var bange for sin fremtid, mens en del siger, at de er bange for, at der kommer krig i Danmark. Børn har brug for hjælp til at sortere i informationerne, og få fortalt at det er meget usandsynligt, at krigen kommer til Danmark. De har ikke nødvendigvis brug for, at voksne kan forklare hele konflikten til bunds

Ida Hilario, Børnefaglig konsulent hos BørneTelefonen
7. februar 2022

Forældre skal være nysgerrige på børns digitale liv

”Der er noget rivravruskende galt, når børn helt ned i 6 års alderen deltager i udveksling af seksuelt indhold. Det er vigtigt at undersøge, om barnet f.eks. kopierer indhold fra pornosider, som børn ikke burde have adgang til. Forebyggelse starter i hjemmet med en tryg dialog om indhold og risici på nettet. Hvis forældrene skælder ud frem for at være nysgerrige, øger det risikoen for, at børnene ikke beder om hjælp, når de har brug for det.”

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår
25. januar 2022

Skældud virker ikke

"Skældud lærer kun børn, at deres handlinger er forkerte, ikke hvordan de kan finde alternative handlemuligheder næste gang."

Malene Angelo, psykolog hos Børns Vilkår
26. december 2021

En opvækst med psykisk sygdom kan have vidtrækkende konsekvenser

”Det har vidtrækkende konsekvenser for børn at vokse op i en familie med psykisk sygdom. Derfor er det her et problem, vi skal tage meget alvorligt og tage hånd om, fordi de her børn ofte går under radaren og ikke får den hjælp, de har brug for”

Helle Tilburg Johnsen, vicedirektør i Børns Vilkår
17. december 2021

Det kan være svært at elske sig selv

"Det kan fylde, når børn og unge ser influencers, der både med billeder og ord siger, at man bare skal være glad for den, man er, og elske sin krop. Det er en god udvikling, at mediebilledet er mere repræsentativt. Men for nogle børn kan det også blive et pres, at de skal  ‘elske sig selv’, for det gør de jo ikke lige nu."

Ida Hilario, Børnefaglig konsulent hos BørneTelefonen