vi har brug for dig!

Døgnet rundt kontakter børn og unge BørneTelefonen og HØRT, fordi de har brug for en voksen til at trøste, hjælpe eller bare lytte.

Tag testen og find ud af, hvilke muligheder du har for at blive frivillig hos Børns Vilkår. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Lige nu mangler vi især frivillige på forældretelefonen

HVAD PASSER BEDST TIL DIG?

BørneTelefonen

BørneTelefonen er vores rådgivningstilbud til børn, og der er flere forskellige frivilligroller, du kan påtage dig. Rådgiv telefonisk, via SMS eller chat. Besvar breve i brevkassen eller vær moderator på børns råd til andre børn.

Vær frivillig i Aarhus, København eller hjemmefra.

HØRT

HØRT er vores rådgivningstilbud til unge i alderen 15-24 år. Du kan rådgive via chat eller være facilitator på en gruppechat, hvor unge rådgiver hinanden.

Vær frivillig i Aarhus, København eller hjemmefra.

ForældreTelefonen

Vores tilbud til forældre, bedsteforældre, andre voksne og pårørende der har brug for råd, hjælp og sparring om børns trivsel og udvikling. 

Vær frivillig i Aarhus eller København. 

Børnefaglig baggrund

For at være frivillig hos Børns Vilkår skal du have en børnefaglig baggrund.

Dette gælder dog ikke, hvis du vil være facilitator på gruppechatten eller moderator på Børn hjælper børn.

Rådgiver

Hej og velkommen til BørneTelefonen. Hvad har du mon brug for at tale om?

12-årig pige

Hej. Jeg har selvskadet 4 gange nu og jeg vil gerne stoppe.

Rådgiver

Hvor er det godt, du skriver til BørneTelefonen, når du har det sådan. Vil du ikke starte med at fortælle mig , hvad der har fået dig til at selvskade og den følelse du havde, lige inden du gjorde det?

12-årig pige

Jo det vil jeg gerne, det startede med at…

Mød de frivillige

Der er mange måder at være frivillig på i Børns Vilkår. Og de frivillige kommer fra mange forskellige faglige baggrunde. Fælles for dem alle er, at de brænder at give børn og unge en stemme.

Bliv frivillig og få et frivilligt arbejde hvor du støtter, lytter og giver plads til børn og unge

Som frivillig hos BørneTelefonen får du et meningsfuldt, fleksibelt og vigtigt frivilligt arbejde, som er afgørende for at alle børn og unge i Danmark bliver støttet og lyttet til. Alle frivillige arbejder 8 timer om måneden og kan selv frit tilrettelægge timerne enten hjemmefra eller fra vores lokaler, alt efter hvad der passer dig. Uanset hvad der passer dig, bliver du en del af et fællesskab af frivillige, hvor vi hjælper og støtter hinanden, og hvor rådgivningsansvarlige altid er klar til at give kyndig vejledning.

BørneTelefonen og HØRT modtager hver dag mange opkald, beskeder og breve fra børn og unge, og som frivillig rådgiver bliver du en vigtig del af at sikre, at alle får et svar og den hjælp, de har brug for og fortjener. Vi søger derfor altid frivillige, så ikke ét opkald forbliver ubesvaret – vil du hjælpe?

Hvorfor være frivillig hos BørneTelefonen?

BørneTelefonens frivillige er altafgørende. Det er dem, der er grunden til, at børn og unge kan ringe døgnet rundt alle ugens dage og den hjælp, støtte og vejledning, de har brug for. Du kan derfor gøre en enorm forskel som del af vores hold af frivillige, og fordi du er i direkte kontakt med børn og unge, vil du hurtigt opleve, hvor vigtigt og givende et frivilligt arbejde det er. 

Som frivillig rådgiver hos BørneTelefonen kan du opleve at blive kontaktet med svære problematikker og temaer. Men du er aldrig alene. Uanset om du arbejder hjemmefra eller fra vores lokaler, vil du altid være i kontakt med rådgivningsansvarlige og andre frivillige, som kan give vejledning og hjælp. Du bliver desuden forberedt på rådgiverrollen gennem et grundforløb, inden du starter som frivillig, hvor du får al den information, du har brug for.

Du arbejder 8 timer om måneden som frivillig, og vi lægger stor vægt på, at arbejdstiden er fleksibel. Det betyder, at du bestemmer, hvornår og hvor du vil arbejde, og vi har mange rådgivningstilbud, som egner sig rigtig godt til at arbejde frivilligt hjemmefra.

Bliv en del af BørneTelefonens lange historie

Som frivillig rådgiver bliver du en del af BørneTelefonens 35 år lange historie, som startede i 1977 med kampen for at afskaffe revselsesretten. I 1987 åbnede BørneTelefonen, som til at begynde med holdt til i en lejlighed på Østerbro. Siden er vi vokset i antallet af frivillige rådgivere, fået flere forskellige rådgivningstilbud og lokaler i både Aarhus og København. Det er i høj grad takket være de mange frivillige, der altid har været afgørende for, at BørneTelefonen kan drives. Vil du være med?

Der er mange måder at være frivillig på

BørneTelefonen i Valby

Rådgiv børn, der kontakter BørneTelefonen via telefon, chat og sms, mens du sidder i vores hyggelige lokaler sammen med andre frivillige og rådgivningsansvarlige.

Læs mere

BørneTelefonen i Aarhus

Bliv en del af fællesskabet i vores hus midt i Aarhus og rådgiv børn, der tager kontakt til BørneTelefonen via telefon, sms og chat.

Læs mere

BørneTelefonens hjemmerådgivning

Bliv en del af et onlinefællesskab for rådgivere og rådgiv børn og unge via chat og sms.

Du er altid online sammen med andre rådgivere og er derfor aldrig alene på arbejde, selvom du sidder for dig selv.

Læs mere

BørneTelefonens brevkasse

Rådgiv og støt børn og unge, der skriver ind om både små og store problemer.

Som brevkasserådgiver besvarer du breve hjemmefra, når du har tid. Du får efterfølgende sparring og feedback fra andre brevkasserådgivere.

Læs mere
Frivillig rådgiver på ForældreTelefonen

ForældreTelefonen

Rådgiv forældre, bedsteforældre og andre pårørende, der ringer for at få rådgivning og viden om et barns trivsel og udvikling.

Du kan være frivillig på ForældreTelefonen i både Aarhus og i Valby.

Læs mere
Frivilligt arbejde - hjemme fra dit eget hjem

Gruppeleder til gruppechat

Styr en gruppechat med op til seks unge ad gangen og sørg for at facilitere samtalen, så de unge oplever, at de kan dele deres tanker i et trygt samtalerum.

Du udfører arbejdet hjemmefra, og du behøver ikke at have en børnefaglig baggrund.

Læs mere
Frivilligt arbejde - hjemme fra din egen sofa

Moderator Børn hjælper Børn

Læs og moderér børns kommentarer til hinanden, så Børn hjælper Børn bliver ved med at være et trygt, nuanceret og omsorgsfuldt sted at søge rådgivning.  

Som moderator arbejder du hjemmefra.  Du behøver ikke have en børnefaglig baggrund.

Læs mere

Juniorrådgiver

Er du mellem 12 og 17 – eller kender du en, der er det? Juniorrådgivere rådgiver og hjælper andre børn og unge, der skriver ind til Børn hjælper Børn .

Der er altid mulighed for sparring og hjælp fra en voksen rådgiver.

Læs mere
Ukrainsktalende rådgiver til børn og forældre

Ukrainsktalende rådgiver

Rådgiv ukrainske børn og forældre, der er flygtet fra krig. Det gør en kæmpe forskel for børn at tale med en, der forstår deres sprog og baggrund.

Arbejdet foregår i Valby, og du skal kunne tale ukrainsk.

Læs mere

Du bliver en del af et meningsfuldt fællesskab, hvor vi lægger vægt på faglig udvikling, sparring og engagement.
Du kan være frivillig på flere forskellige måder i Børns Vilkår. Du kan rådgive på et af vores to kontorer i henholdsvis Aarhus og Valby, og du kan arbejde frivilligt hjemmefra.

Uanset hvilket frivilligt arbejde du vælger, sørger vi selvfølgelig for at klæde dig godt på til opgaven med et grundigt oplæringsforløb, opkvalificerende kurser og løbende sparring.

Læs herunder om de forskellige muligheder for at blive frivillig!