underviser, Frivillig underviser

Underviserkorpset

I Børns Vilkår uddanner vi frivillige undervisere løbende, til vores underviserkorps. Korpset er dem, der møder børn, unge og forældre ude på skolerne og arbejder for at skabe trygge fællesskaber og handleRUM for og med børn og unge, fremme trivsel og bekæmpe mobning i alle dens afskygninger.

Som frivillig underviser får du en unik adgang til børn og unges stemme i Danmark. Med BørneTelefonen i ryggen får du direkte viden om, hvad der rører sig i børne- og ungdomskulturer, og du får mulighed for at være den, der bringer børn og unges stemmer videre til andre børn og unge.

Desuden bliver du en del af et både fagligt og socialt fællesskab med andre frivillige og ansatte i Børns Vilkår, hvor din stemme vil blive både hørt og inddraget.

I Børns Vilkår har vi to typer undervisere, som du kan læse mere om forneden, hvor du også finder link til ansøgning.

Som elevunderviser afholder du elevinddragende workshops, der træner eleverne i at reflektere over egen praksis. Du møder børnene i øjenhøjde samtidig med, at du hjælper med at ruste dem til selv at skabe positiv forandring i deres hverdag.

Elevundervisere er frivillige i dagtimerne, hvor de tager ud på skoler og afholder workshops for elever i 3.-9. klasse. Som elevunderviser skal du altså have tid til frivilligt arbejde i dagtimerne og vi forventer, at du kan afsætte 10-15 timer om måneden (min. 2 workshops pr. måned, forberedelse, opkvalificering og praktisk planlægning).

Du bliver desuden motiveret og engageret af at kunne bidrage til, gennem det forebyggende undervisningsarbejde, at BV når sin vision om at stoppe svigt. Samtidig har du en egeninteresse i at få erfaring med undervisning og/eller erfaring med læringsforløb for og med børn og unge.

Som forældreunderviser afholder du dialogiske oplæg, hvor du viderebringer barnets stemme til forældrene og rådgiver om, hvordan forældre kan støtte deres barn i at være en bevidst og kritisk digital bruger.

Forældreundervisere er typisk frivillige i eftermiddags- og aftentimer, hvor de afholder oplæg for forældre. Som forældreunderviser holder du oftest oplæg omkring børnenes digitale liv. Du skal afsætte 10-15 timer om måneden (min. et oplæg pr. måned, forberedelse, opkvalificering og praktisk planlægning).

Det er en stor fordel, hvis du allerede har undervisningserfaring og/eller er i gang med eller har en børnefaglig uddannelse. En uddannelse, der vedrører emner som formidling, undervisning og uddannelse er også en fordel.

Jylland & Fyn

Bliv underviser

Ansøg om at blive frivillig underviser til Jylland & Fyn området. Vi uddanner løbende nye undervisere, til at besøge landets institutioner.

16. januar – Informationsmøde
20. januar – Introkursus

Uddannelsessted: Aarhus

Ansøg nu
Sjælland & øerne

Bliv underviser

Ansøg om at blive frivillig underviser til Sjælland og øerne. Vi uddanner løbende nye undervisere til at besøge landets institutioner.

21. januar – Introkursus
1.februar – Uddannelsesdag

Uddannelsessted: København

Ansøg nu

Du behøver ikke have børnefaglig eller formidlingsbaggrund for at blive en del af vores underviserkorps, til gengæld skal du kunne være hos os i minimum ét år. Vi lægger vægt på, at du brænder for formidling og er motiveret til at tale børnenes stemme og udbrede Børns Vilkårs budskab. Det er en klar fordel, hvis du som elevunderviser enten er studerende med minimum ét år tilbage af dit studie eller på anden måde har mulighed for at stå for undervisning i dagtimerne over en længere periode.

Du kan være med, hvis du har mod på og lyst til at møde børn og unge i øjenhøjde, eller har mod på og lyst til at møde forældre i øjenhøjde. I Børns Vilkår vægtes mangfoldighed, så korpset vil blive sammensat blandt andet ud fra ansøgernes forskellige baggrunde.

Som underviser skal du have tid til frivilligt arbejde i dagtimerne og vi forventer, at du kan afsætte 10-15 timer om måneden (min. 2 workshops pr. måned, forberedelse, opkvalificering og praktisk planlægning). Vi forventer desuden, at du er med os i minimum 12 måneder.

Fagpersoner sørger for, at du bliver klædt på til at facilitere læreprocesser i forskellige rammer med forskellige målgrupper. Du får således en ”mini-underviseruddannelse” med f.eks. træning i øvelser, didaktiske værktøjer, klasseledelse, læringsteori og undervisningsprincipper. Derudover får du en indføring i nye teorier om mobning samt digitale fællesskaber. Løbende kurser og supervision er en væsentlig del af uddannelsen og kvalitetssikringen i Børns Vilkår.

Som frivillig underviser tager du som udgangspunkt ud sammen med en makker på skoler, klubber m.m. og afholder workshops. De mest populære workshops omhandler ”klassetrivsel” og ”digitalt liv”, men der er også mulighed for at deltage i udvikling af nye temaer og undervisningsforløb.

Læs mere om vores workshops og oplæg her

Få vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er til dig, som gerne vil vide mere om, hvordan vi sammen kan gøre det bedre for børn og unge i Danmark. Her får du fx gode råd til at forebygge mobning og svigt, gøre skilsmissen lettere og lære dine børn at navigere i en digital verden.

  • Læs mere om dette samtykke i Børns Vilkårs privatlivspolitik
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.