ForældreTelefonen

Er du i tvivl om barnets tarv i en skilsmisse eller har du spørgsmål om opdragelse? Oplever du, at dit barn ikke trives i skolen, at din bonusdatter er udsat for mobning eller er du bekymret for naboens børn?

ForældreTelefonen tilbyder gratis anonym børnefaglig rådgivning til både forældre, bonusforældre, bedsteforældre, naboer m.v.

Rådgiverne på ForældreTelefonen har alle en børnefaglig uddannelse, og flere er samtidig frivillige på BørneTelefonen. Det giver dem en unik indsigt i, hvad børn tænker, som de kan bruge til at give forældre sparring på ForældreTelefonen.

Åbningstider

Mandag, torsdag og fredag: 9-17
Tirsdag og onsdag: 9-21
Lørdag: Lukket
Søndag: 15-21
Tlf: 35 55 55 57

Pga. flygtningestrømmen fra Ukraine, tilbyder vi i øjeblikket rådgivning fra ukrainsktalende rådgivere. Telefonnummeret er det samme

Få gode råd

Få gode råd til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med mobning, trivsel i skolen, skilsmisse, svigt og digitalt liv.

Læs mere

Sådan underretter du om omsorgssvigt

Vi har i Danmark underretningspligt, når børn eller unge under 18 år lever i en truende situation. Det betyder, at hvis du har kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling, eller lever under forhold, der bringer dets sundhed og udvikling i fare, har du pligt til at underrette kommunen.

Læs mere

Bestil materialer om ForældreTelefonen her.

Er du fagperson, kan du bestille materiale om ForældreTelefonen her. 
Du kan bestille plakater og/eller postkort til at hænge op i dagtilbud, på skoler, klubber, biblioteker, lægehuse eller lignende.

Bestil her
I alle livets faser, står man i nogle kriser, hvor man gerne vil det bedste for sine børn. Men man ved ikke altid, om det er det rigtige, man gør. Derfor er det fint at kunne ringe til nogen og søge hjælp hos nogen, der ved noget om det. Og man jo bare lytte til rådene, og så bruge det eller lade være. Merete, som har brugt telefonen i flere omgange, og opfordrer andre forældre til at bruge den gratis og anonyme rådgivning.
Har du talt med ForældreTelefonen?

Vi vil gerne høre din mening

Har du talt med ForældreTelefonen, vil vi meget gerne høre, hvad du syntes om rådgivningen.

Klik her

”Vi forældre tror, at vi ved alt”

Merete Hansen ringede til ForældreTelefonen, for at få råd til at hjælpe sin søn gennem en sorg.

Læs fortællingen her

Hvad passer bedst til dig?

Se mulighederne for at blive frivillig hos Børns Vilkår

Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i Valby eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller måske forældre?


Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.


Læs mere