ForældreTelefonen

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen tilbyder gratis anonym børnefaglig rådgivning til både forældre, bonusforældre, bedsteforældre, naboer m.fl.

På ForældreTelefonen kan du få sparring og rådgivning om børn og unges trivsel. Det kan fx være i forhold til opdragelse, skole, hvordan du taler med dine børn om nogle særlige emner, bekymringer om naboens børn, eller noget helt andet. 

Alle rådgiverne på ForældreTelefonen har særlig viden og uddannelse inden for børn og unge. De har derfor en unik indsigt i, hvad børn og unge tænker, som bruges i samtalerne på ForældreTelefonen.

ForældreTelefonen henvender sig til privatpersoner.
Fagpersoner henvises til FagTelefonen.

Ring 35 55 55 57

Åbningstider

Mandag:  9-17
Tirsdag    9-21
Onsdag:   9-21
Torsdag:  9-17
Fredag:    9-17
Lørdag:   Lukket
Søndag:  15-21

Bliv ringet op af ForældreTelefonen

Underretningspligt
Når du ringer til ForældreTelefonen er du anonym. Men hvis du skriver til ForældreTelefonen via formularen, opgiver du din anonymitet, og så har vi underretningspligt.

Det betyder, at hvis vi får oplysninger om, at et barn eller en ung lever under forhold, der bringer barnets eller den unges sundhed og udvikling i fare, har vi pligt til at underrette de sociale myndigheder.

"*" indikerer påkrævede felter

Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik

Få gode råd

Få gode råd til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med mobning, trivsel i skolen, skilsmisse, svigt og digitalt liv.

Sådan underretter du om omsorgssvigt

Vi har i Danmark underretningspligt, når børn eller unge under 18 år lever i en truende situation. Det betyder, at hvis du har kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling, eller lever under forhold, der bringer dets sundhed og udvikling i fare, har du pligt til at underrette kommunen.

Bestil materialer om ForældreTelefonen her

Er du fagperson, kan du bestille materiale om ForældreTelefonen her. 
Du kan bestille plakater og/eller postkort til at hænge op i dagtilbud, på skoler, klubber, biblioteker, lægehuse eller lignende.

”Vi forældre tror, at vi ved alt”

I alle livets faser, står man i nogle kriser, hvor man gerne vil det bedste for sine børn. Men man ved ikke altid, om det er det rigtige, man gør. Derfor er det fint at kunne ringe til nogen og søge hjælp hos nogen, der ved noget om det. Og man jo bare lytte til rådene, og så bruge det eller lade være.

Modelfoto

Merete Hansen ringede til ForældreTelefonen, for at få råd til at hjælpe sin søn gennem en sorg.

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre, bedsteforældre og pårørende

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen

Hvad passer bedst til dig?

Se mulighederne for at blive frivillig

Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i København eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller forældre?

Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.

Har du talt med ForældreTelefonen?

Vi vil gerne høre din mening

Har du talt med ForældreTelefonen, vil vi meget gerne høre, hvad du syntes om rådgivningen.