Nyheder

Nyhed:

Ny rapport: Næsten hvert andet barn mener, at det selv bærer ansvaret for ubehagelige oplevelser online

At færdes på sociale medier som barn eller ung er ikke uden risiko. I en ny undersøgelse svarer mere end halvdelen af børn og unge i 6. og 9. klasse, at de har oplevet noget ubehageligt online

Læs mere
Nyhed:

Ny indsats skal hjælpe forældre med at engagere sig i deres børns digitale liv

Forældre taler sjældent med børnene om deres digitale liv trods bred enighed om, at det er vigtigt. Ny indsats af Forbrugerrådet Tænk og Ole Kirk’s Fond i samarbejde med Børns Vilkår, Mary Fonden, Medierådet for Børn og Unge og Red Barnet skal hjælpe forældre med at navigere i børnenes digitale udfordringer fra mobning til datahøst.

Læs mere
Nyhed:

DGI og Børns Vilkår: Klart nej til livestreaming af børn og unge, der dyrker idræt 

Voksne og jævnaldrende skal ikke kunne sidde bag en skærm og zoome ind eller spole frem og tilbage for at se på børn og unge, når de dyrker idræt og befinder sig i det, der skulle være et frirum.

Læs mere
Nyhed:

To gange hver dag er et barn offer i en voldssag, hvor mor, far eller stedforælder er sigtet 

På bare to år har 1.550 børn under 18 år været ofre i sager om vold, hvor forældre eller stedforældre er sigtet i sagen - det er gennemsnitligt to børn hver dag. Mere end hvert tredje barn fik ingen hjælp af kommunen hverken før eller efter voldsepisoden. Det viser ny rapport fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Et år med HØRT: Unge kontakter nyt rådgivningstilbud med tunge tanker – især om natten

Samtalerne tegner et billede af en målgruppe, der slås med tunge problemer og mørke tanker – især i nattetimerne. Således har selvmordstanker været en af de hyppigste henvendelsesårsager i HØRTs første år.

Læs mere
Nyhed:

Gode råd til at tale med børn, der har fulgt med i sagen om forsvundet pige

Vi har fået flere henvendelser fra børn og unge på BørneTelefonen, som er blevet bange, efter de har hørt eller set, at en pige forsvandt fra sin avisrute. Vores tanker […]

Læs mere
Nyhed:

4 ud af 10 børn og unge er udsat for ubehagelige og uønskede oplevelser online: ”Jeg får en masse hate på TikTok men igår fik jeg en dødstrussel.”

At få tilsendt ubehagelige videoer, få hadefulde kommentarer og uønsket opmærksomhed fra fremmede er en del af mange børn og unges digitale hverdagsliv. Fire ud af ti har oplevet noget uønsket på nettet inden for et halvt år, viser ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår udvider markant i Aarhus – nu kan endnu flere børn og unge få hjælp

Børns Vilkår rykker den 28. februar officielt ind i Æggepakkeriet i Aarhus. Det betyder, at organisationen nu kan hjælpe endnu flere børn og unge på bl.a. BørneTelefonen. Oprustningen understøttes af et nyt treårigt partnerskab mellem Børns Vilkår og Aarhus Kommune, der har fokus på den mentale trivsel blandt kommunens børn og unge.Vi var bekymrede for, at børn var udsat for indoktrinering, vold og dæmonuddrivelser.

Læs mere
Debatindlæg:

Vi har hele tiden undret os over forholdene i Faderhuset. Men hvorfor undrer Lolland Kommune sig stadig ikke?

En barndom er gået, siden vi første gang i 2008 underrettede på 44 børn fra den kristne sekt under Ruth Kristiansen - det tidligere Faderhuset. Vi var bekymrede for, at børn var udsat for indoktrinering, vold og dæmonuddrivelser.

Læs mere
Nyhed:

Over halvdelen af små børn oplever tit at få skældud af en forælder

Sur, ked af det eller bange. Det er nogle af de følelser, små børn kan sidde tilbage med, når mor eller far skælder dem ud. Konflikterne fører i flere tilfælde til, at barnet får en timeout væk fra resten af familien, og det sker, selvom barnet ikke altid forstår hvorfor. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.153 børnehavebørn, som Børns Vilkår har lavet.

Læs mere
Nyhed:

Nyt partnerskab med Aarhus Kommune skal løfte børn og unges trivsel

I for mange år er det gået den forkerte vej med børn og unges mentale sundhed og trivsel. Det vil Aarhus Kommune og Børns Vilkår nu ændre på med et ambitiøst treårigt partnerskab

Læs mere
Nyhed:

1 ud af 4 børn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom – for første gang er de samfundsmæssige omkostninger undersøgt

Ny rapport undersøger for første gang de samfundsmæssige omkostninger, der følger med det faktum, at hvert fjerde barn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom, inden de fylder 16 år. Det svækker børnenes muligheder i livet og er dyrt for samfundet. Syddansk Universitet har lavet rapporten for Spørg mere – et partnerskab mellem Børns Vilkår, Psykiatrifonden og Ole Kirk’s Fond.

Læs mere