Børn og unges søvn

CfB-artikel

Hvad ved vi om børn og unges søvn?

ungdomsårene. Men hvor meget søvn har børn brug for? Hvad gør smartphones og tablets ved børns søvn? Og hvad kan vi gøre for at fremme gode søvnvaner hos børn og unge?

Læs mere
CfB-artikel

Børns søvnproblemer er en motor i negativ social arv

Søvnproblemer og søvnmangel er udbredt blandt skolebørn – men er nogle mere udsatte end andre? En norsk og en dansk forskergruppe har undersøgt, om der er en sammenhæng mellem børns søvnforstyrrelser og deres sociale baggrund.

Læs mere
CfB-artikel

Søvns betydning for børns mentale trivsel

Søvn har stor betydning for børns mentale trivsel. Det viser en række studier. Alligevel betegner forskere søvnproblemer hos børn som en usynlig risikofaktor, der ofte overses af forældre såvel som fagpersoner. Denne artikel stiller skarpt på sammenhænge mellem søvnproblemer og psykiske lidelser – fra graviditet til teenageliv.

Læs mere
CfB-artikel

Hvilken rolle spiller søvn for overvægt blandt børn?

Børn, der sover dårligt og for lidt, er oftere overvægtige. Det viser flere nye studier. Denne artikel bringer konklusionerne fra et nyt og omfattende forskningslitteraturstudie om børns søvn og risikofaktorer forbundet med livsstilsygdomme.

Læs mere
CfB-artikel

Søvn og børns læring

Tilstrækkelig søvn er en afgørende faktor for børn og unges indlæring. Desværre sover unge i dag langt mindre end for tyve år siden. Hvorfor er det sådan, og hvad betyder den manglende søvn for de unges præstationer i skolen og på ungdomsuddannelsen?

Læs mere