Ser I mig nu?
De blev udsat for vold i deres hjem.
Nogle blev straffet, nedgjort og ydmyget.
Andre blev umenneskeliggjort og behandlet som genstande.
Slået, brændt og spærret inde.
Nogle lukkede ned med tavshed og andre reagerede udad med vold.
De lærte ikke grænser at kende. Skulle være usynlige og mistede troen på sig selv.
I dag står deres liv beskrevet på flere tusinde sider hos kommunen.
Andre er der intet skrevet om.
Alle står de tilbage med en følelse af ikke at være blevet set eller troet på.
Advarsel
Fortællingerne her indeholder voldsomme beskrivelser af både fysisk og psykisk vold mod børn. Der omtales både seksuel vold, selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord. Det er ikke for børn. Hvis du selv har været udsat for vold eller tilsvarende bør du overveje, om du vil se videre.
I udstillingen ‘Ser I mig nu?’ fortæller 22 voksne om en barndom, hvor de blev udsat for vold.
Både fysisk, psykisk og seksuelt.
Både tekst og billeder opleves i brudstykker, som minder fra en hullet hukommelse.
Samlet skaber brudstykkerne en større fortælling om, hvordan vold kan se ud og hvilke konsekvenser, det kan have for resten af livet.
Stopvold.dk
Hver femte elev i 8. klasse har været udsat for fysisk vold i hjemmet. Næsten hver fjerde har været udsat for psykisk vold.
Læs mere om vold mod børn på stopvold.dk.
Udstillingen ”Ser I mig nu” står på Kongens Nytorv i København 11.-21. juni 2024, hvorefter den rejser rundt i landet.
Fotograferne bag udstillingen
Louise Herrche Serup og Andreas Haubjerg er dokumentarfotografer med base i København. Gennem intime portrætter, kunst- og dokumentarfotografi udforsker deres arbejde sociale problemstillinger og tematikker såsom identitet, mental sundhed, social ulighed og køn. De er begge uddannet i fotojournalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus.
Dette materiale er støttet økonomisk af Offerfonden. Materialets udførsel, indhold og resultater er alene forfatternes ansvar. De vurderinger og synspunkter, der fremgår af materialet, er forfatterens egne og deles ikke nødvendigvis af Rådet for Offerfonden.
Har du brug for hjælp?
Har du været udsat for vold, og har du brug for nogen, der vil lytte?
BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte. Børnetelefonen har aldrig lukket, og du er helt anonym. Ring eller sms på 116 111 eller chat med os på børnetelefonen.dk.
HØRT er gratis og anonym rådgivning til dig, der er 15-24 år. Ring på 116 111 eller chat med os på hort.dk. Der er åbent døgnet rundt.
Du kan også søge anonym og gratis telefonisk rådgivning hos Lev Uden Volds nationale hotline på 1888. Målgruppen er bådevoldsudsatte og voldsudøvende voksne samt pårørende.
Har du brug for støtte vedrørende spiseforstyrrelser og selvskade, kan du kontakte Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade på 7010 1818.
Er du i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du kan kontakte Livsliniens anonyme telefonrådgivning på 70 201 201.
Du er ikke alene.