Mange følelser i forældrerollen

Der kan være mange følelser på spil i forældreskabet. Stor glæde, store bekymringer, frustration, irritation og kærlighed hører med til at være mor og far

Mange forældre oplever fra tid til anden, at forældrerollen kan være særligt udmattende, eller at ens børn opfører sig på en måde, der er svær at rumme. Man kan opleve ikke at slå til, eller at livet slår knuder, der gør det svært at være den forælder, man ønsker at være.

På denne side kan du finde råd til forældreskabet, når dit eget liv er svært eller familien er ramt af krise. Du kan også undersøge, om der er særlig adfærd hos dit barn, som ”trigger” lige dig.

Mere om forældrefølelser

Mere om livet med småbørn

Få rådgivning

Ingen forældre er perfekte, og det er heldigvis heller ikke det, børn har brug. Det vi ved, børn har brug for, er en tryg relation til dig som forælder. Hvis du er i tvivl om hvordan du tackler rollen som forælder, kan du kontakte ForældreTelefonen og få gratis, børnefaglig rådgivning.

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn. Mandag, torsdag og fredag: 9.00 – 17.00 Tirsdag og onsdag: 9.00 – 21.00 Lørdag: Lukket Søndag: 15.00 – 21.00