Blond pige kigger op

Sådan bliver du frivillig rådgiver i Aarhus

At være frivillig rådgiver kræver kun 8 timer om måneden – og du får så meget igen, når børnene takker dig, fordi dine råd har ændret deres liv.

For at blive frivillig rådgiver skal du være fyldt 21 år, have erfaring og en børnefaglig uddannelse.

Så kan vi byde dig velkommen i vores team af frivillige, der viser landets svigtede børn, at de fortjener at blive hørt!

Klar til at hjælpe?

Så send din ansøgning til Børns Vilkår.

Hvad skal der til for at blive frivillig rådgiver?

Vores mål er at give Danmarks bedste rådgivning til svigtede børn og unge. Derfor er det vigtigt for os, at du:

  • Er fyldt 21 år
  • Har en relevant uddannelse på bachelorniveau, hvor du har haft undervisning i psykologi eller pædagogik
  • Har erfaring med at arbejde med børn – f.eks. fra en institution, skole eller udlandsophold

Som frivillig rådgiver har du mulighed for at besvare henvendelser på telefon og chat.

Som frivillig rådgiver kan du gøre en kæmpe forskel, fordi du igennem samtalen giver barnet overblik over sine egne rettigheder, ressourcer og handlemuligheder – og bliver styrket til at gøre brug af dem.

”I starten var jeg lidt bange for, at jeg ville tage mange af de helt tunge samtaler ”med hjem”. Men det gør jeg ikke. Vi får altid støtte og vejledning, både før, under og efter de svære samtaler.”

Katja Wettergreen, lærer

Børns Vilkår lægger vægt på høj kvalitet i rådgivningen af børn og unge. Derfor indgår følgende ting i vurderingen af, om du kan blive frivillig rådgiver på BørneTelefonen:

  • Om du er fyldt 21 år
  • Om du har en relevant uddannelse på bachelorniveau, hvor du har haft undervisning i psykologi eller pædagogik. Det er vigtigt for os, at du har et indgående kendskab til børnefaglige problematikker.
  • Om du har erfaring med at arbejde med børn – fx fra en institution, skole eller et udlandsophold.

For at bidrage til vores frivillige rådgiveres faglighed, tilbyder vi alle rådgivere følgende:

  • Et obligatorisk grundkursus. Læs mere her.
  • Mulighed for at deltage i opkvalificerende kurser. Eksempler på kurser kan være: Samtaler om selvmord, børns rettigheder, børn og unges trivsel og fællesskaber samt selvskade
  • Mulighed for at tage et børnerådgiverforløb på VIA University College i Århus. OBS. der er et begrænsede antal pladser. Læs mere her.

“Jeg blev frivillig rådgiver på BørneTelefonen for at brede min faglighed ud og for at sparre med andre, der har en anden faglig baggrund end mig. Samtidig giver det mig konkret erfaring i at arbejde med børn og unge, som jeg kan bruge på mit CV.”

Anders Graversen, pædagogikstuderende

Som frivillig skal man have et gennemsnit på otte rådgivningstimer pr. måned.
Vagterne placeres i rådgivningens åbningstider:

Søndag, onsdag + torsdag: 18.00 – 22.00
Mandag + tirsdag: 14.00 – 22.00

BørneTelefonens Aarhusafdeling  ligger i Fo-Byen, Frederiksgade 79, 8000 Aarhus C

Børns Vilkår har ikke mulighed for at betale transport til og fra vores afdeling i Aarhus.

Til efteråret er BørneTelefonen klar til at invitere hele Danmark med ind i Rådgivningen. Det bliver således muligt at blive en del af hjemmerådgivningen, hvor du hjemmefra kan være med til at rådgive udsatte børn og unge. Læs mere om dette her.

Derudover er det muligt at blive rådgiver i BørneTelefonens brevkasse, som hvert år modtager tusindvis af breve fra børn og unge. Her kan du besvare breve og rådgive hjemmefra. Læs mere om dette her.

Børns Vilkår vægter mangfoldighed højt. Derfor arbejder vi på at gøre afdelingen mest muligt tilgængelig for alle. Der er elevator og kørestolsbrugere har fin adgang til lokalerne.

Da vi også har kontakt med børnene via chat kan svagthørende/døve også være frivillige hos os.

Hvorfor blive frivillig rådgiver?

Som frivillig rådgiver kan du vise svigtede børn, at deres problemer er værd at lytte til. Bare ved at tale med børnene 8 timer om måneden, kan du give dem troen på, at de fortjener et bedre liv.

Mørkhåret kvinde med briller sidder på en stol og kigger ind i kameraet

Andre måder at være frivillig på

Der er mange måder at blive en del af Børns Vilkårs korps af frivillige. Læs om mulighederne her.

Dreng og pige med indsamlingsbøtte i hånden, krammer

Børns Vilkårs Landsindsamling er dén dag, hvor vi i Danmark går sammen – og går forrest – for at vise de svigtede børn, at de fortjener et bedre liv! Tilmeld dig som indsamler nu og brug et par timer af din søndag på at gøre en stor forskel.

Børn der bager

Deltag i Bag for BørneTelefonen, og giv endnu flere børn mulighed for at få hjælp på BørneTelefonen. Hvert år deltager tusindvis af børn, unge og voksne i Bag for BørneTelefonen. De bager, sælger bagværket og donerer pengene fra deres indsamling til BørneTelefonen.

Bedsteforælder og børnebørn går i skoven

Vil du hjælpe Børns Vilkår og samtidig tjene penge til din egen skole eller forening? Vær med til at sælge Børns Vilkårs Kalenderlotteri . Overskuddet fra salget af lodderne går til BørneTelefonen, og du kan tjene op til 25 kr. pr. solgt lod.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke