Tre piger står foran et hegn og smiler.

Brug BørneTelefonen i undervisningen

Udskolingen

Det kan være følsomt at tale om emner som forelskelse, køn, seksualitet og oplevelsen af at være uden for fællesskabet.

Men ved at tage udgangspunkt i cases fra BørneTelefonen oplever eleverne, at de ikke står alene og det bliver nemmere at tale om temaerne ud fra et fælles tredje. Her på siden finder du undervisningsmaterialer til temaerne Kærlighed og forelskelse, Uden for fællesskabet og Normer for køn og seksualitet.

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke