Seks unge set nedefra kigger på en telefon.

Tema: Normer for køn og seksualitet

Udskoling

Normer for køn og seksualitet

Normer for køn og seksualitet fylder meget hos børn og unge. De kan påvirke trivslen negativt, de f.eks. diskriminerer eller begrænser.

Du kan som lærer sætte fokus på normer, deres betydning for vores samvær og dykke mere ned i øvelser omkring kønsnormer og normer for seksualitet. Det foregår ud fra cases fra Børnetelefonen. Eleverne kan selv komme med gode bud og handlemuligheder i forskellige situationer uden at skulle inddrage sig selv. På den måde kan du via dialog og øvelser sætte fokus på de normer, der er positive og fremmende for fællesskabet.

Jeg bliver mobbet for at være bøsse hvad kan jeg gøre?

14-årig dreng til BørneTelefonen

Klassetrin: 8.-9. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke