Workshop

Varighed: 90 minutter

Målgruppe: 0. – 10. klasse

En workshop om klassefællesskaber og mobning i skolen. 

Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete ideer til, hvordan de selv kan være med til at skabe et trygt fællesskab og sammenhold i klassen.

Workshoppen består af samarbejdsøvelser, refleksionsøvelser og dialog om fællesskaber, mobning og rettigheder. Eleverne bliver præsenterede for det fællesskabsorienterede mobbesyn, og med udgangspunkt i cases fra BørneTelefonen arbejder eleverne aktivt med tematikker som grænser, hårdt sprog, misforståelser, venner og klassekammerater, og hvad der kendetegner et godt klassefællesskab.

Formålet med workshoppen er at igangsætte refleksioner og aktiviteter, der skærper elevernes fokus på og handlemuligheder i forhold til at styrke trivslen og fremme positive og trygge fællesskaber i klassen og på skolen.

Workshoppen tager ikke udgangspunkt i klassens aktuelle situation, men behandler emnerne gennem cases og film.  

Hvis I på jeres skole har behov for intervenerende trivselsarbejde så læs mere under: Trivselsforløb 

INDSKOLINGEN
Som noget nyt udbydes ”Vores Klassefællesskaber” også til indskolingen. I indskolingsworkshoppen bliver eleverne introduceret for Børns vilkårs figur ”Solbåt”, der inviterer eleverne med på en rejse fra sin planet Solaris til Jorden. På Jorden skal Solbåt med elevernes hjælp lære om klassefællesskab, og hvordan man kan hjælpe hinanden i klassen med at have det rart og trygt.
I workshoppen arbejder eleverne dialogbaseret med film, situationsbilleder, drømmerejse og fællesskabsdans med Solbåt. Fortælleuniverset om Solbåt hjælper eleverne med at tale om utrygge og trygge fællesskaber, danne holdninger og få ideer til handlinger, der styrker klassefællesskabet.

Book nu

At eleverne:

  • har kendskab til, hvorfor der kan opstå mobning i skolen.
  • kan samtale om trivsel og fællesskaber i skolen.
  • kan udvikle ideer og handlemuligheder ift., hvad man kan gøre for at forebygge mobning og fremme trivsel og sammenhold i klassen og på skolen.

Børns Vilkår er garant for den nyeste viden om børns trivsel – både fra fagprofessionelle og fra de mange børn, der siden 1987 har kontaktet BørneTelefonen og delt, hvad der fylder i deres liv.

Det giver os en unik viden om, hvad der lige nu er det, som flest børn kæmper med og ringer til os om. Og det gør, at vores trivselsforløb er solidt forankret i børnenes egne perspektiver og aktuelle erfaringer.

Børnene er de rigtige eksperter, og deres fortællinger og erfaringer danner grundlag for det materiale, som Børns Vilkårs undervisningsafdeling udformer. Undervisningsafdelingen består af erfarne fagfolk, bl.a. børnepsykologer, lærere, undervisere og forskere.

Priser

1 workshop – 1.700 kr.

2 workshops – 3000 kr.*

3 workshops – 3750 kr.*

Hver workshop er for én klasse.

*Rabatten er betinget af, at de pågældende workshops i bestillingen er til afholdelse samme dag.

Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 1200 kr. pr. workshop.

Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Et institutionsmedlemsskab koster 1500 kroner om året og giver mellem 15 og 30 procents rabat på Børns Vilkårs oplæg og workshops.

Mail: skole@bornsvilkar.dk

Telefon: 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Hvis du gerne vil kontaktes uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

Andre har vist interesse for

Børns rettigheder

Workshop om børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i FN’s Børnekonvention.

Læs mere

Børns klassefællesskab

Workshop om, hvordan man som forælder kan støtte sit barn i at blive en del af positive fællesskaber og tale med sit barn om trivsel, mobning og fællesskaber.

Læs mere

Hvad er mobning?

Børns Vilkår har her samlet viden og råd om, hvad forældre og fagpersoner kan gøre for at forhindre og stoppe mobning.

Læs mere

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.