Tema: Kærlighed og forelskelse

mellemtrin

Kærlighed og forelskelse

Kærlighed og forelskelse er et emne, som kan være svært at tale med elever om i klasseundervisningen eller frikvarterne. Det er også et af de emner, som allerflest børn kontakter BørneTelefonen om.

Du kan som lærer finde inspiration og skabe klassesamtaler om de tanker og følelser, der relaterer sig til kærlighed og forelskelse ud fra cases fra Børnetelefonen. Eleverne kan selv komme med gode bud og handlemuligheder i forskellige situationer uden at skulle inddrage sig selv.

Materialerne findes til hhv. 4.-5. klassetrin og 6. klassetrin. Men alt efter hvor eleverne er ift. kærlighed og forelskelse, kan du bruge det materiale, der passer bedst. Eller bruge dem begge.

Hej. Jeg er begyndt at snakke med en dreng fra min klasse og jo mere jeg snakker med ham jo mere syndes jeg han er sød men jeg hved ikke om jeg er forelsket eller bare syndes han er en god ven. Hvad skal jeg gøre? 

Barn, 11 år

4.-5. klasse

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Klassetrin: 4.-5. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

6.-7. klasse

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Klassetrin: 6.-7. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.