Brunhåret dreng står og kigger ned, mens en gruppe andre unge griner omkring en telefon i baggrunden

Tema: Puberteten

mellemtrin

Puberteten

Der sker rigtig meget med børn i puberteten.

For nogle børn kan de kropslige og mentale forandringer, opleves som svære eller skamfulde. For andre kan der blot opstå mange spørgsmål, som de ikke ved, hvem de skal stille eller hvad de skal gøre med.

Du kan som lærer finde inspiration og skabe klassesamtaler pubertet ud fra cases fra BørneTelenen. Eleverne kan selv komme med gode bud og handlemuligheder i forskellige situationer uden at skulle inddrage sig selv

Hej. Jeg har brug for et godt råd, jeg føler nemlig at jeg er for tidlig i puperteten. Og jeg er ikke klar til menstruation endnu (føler jeg selv). Håber at i kan hjælpe.”

10-årig pige til BørneTelefonen

Klassetrin: 4.-5. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke