Brunhåret dreng står og kigger ned, mens en gruppe andre unge griner omkring en telefon i baggrunden

Tema: Uden for fællesskabet

mellemtrin

Uden for fællesskabet

Venner, venskaber og at være med eller føle sig uden for fællesskaber fylder rigtig meget på BørneTelefonen. Og netop de følelser, er for en del børn relateret til livet i skolen.

Du kan som lærer finde inspiration og skabe klassesamtaler om fællesskaber og udelukkelse fra fællesskaber ud fra cases fra BørneTelefonen. Eleverne kan selv komme med gode bud og handlemuligheder i forskellige situationer uden at skulle inddrage sig selv. På den måde kan du via dialog og øvelser sætte fokus på at styrke fællesskabet i klassen.

De to materialer herunder er til hhv. 4.-5. klasse og 6. klasse. Men alt efter hvad der fylder for eleverne, kan du bruge det materiale, der passer bedst. Eller bruge dem begge.

Jeg er 13 år og lige startede i en ny klasse (i starten af året) sammen med nogle af mine gamle klassekammerater. Og jeg synes personligt, at det har været lidt hårdt at komme ind i fællesskabet. Jeg har efterhånden set hvordan venskaberne er i klassen, og hvor tætte de er. Også har jeg bare indset at jeg har aldrig haft sådan et venskab før. Og det gør mig ked af det, Jeg har været lidt tætte med mine gamle klassekammerater, men ikke så tætte, Kan i hjælpe mig med at få flere og bedre venner? 

13-årig til BørneTelefonen

4.-5. klasse

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Klassetrin: 4.-5. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

6.-7. klasse

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Klassetrin: 6. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.