Oplæg til forældre – Små børn og skærme

Digitale medier fylder allerede tidligt i børns liv. Hvilken betydning har det øgede skærmbrug for små børns trivsel, og hvilke udfordringer opstår i familien, når skærmen bliver en fast del af hverdagen og træder i stedet for nærvær?

Oplægget giver jer som forældre grundlæggende viden om små børns behov for kontakt og introducerer Børns Vilkårs omsorgsmodel Omsorgsgrebet.

Vi sætter særlig fokus på forældres skærmbrug og kommer ind på, hvordan de digitale medier bliver en medspiller fremfor en modspiller for relationsdannelsen.

Book nu

Oplægget er målrettet forældre, der har børn i dagtilbud, og faciliteres af en konsulent fra Børns Vilkår.

Varighed: 90 minutter

 

Oplægget er funderet i Børns Vilkårs materiale om tryghed og omsorg i pædagogisk arbejde.

Børns Vilkår har bl.a. udviklet en tilføjelse til den styrkede pædagogiske læreplan – den kalder vi Omsorgsgrebet. Modellen er baseret på tilknytningsteorien.

Du kan læse mere om omsorg som det centrale i pædagogisk praksis her

Oplægget er udviklet af Børns Vilkårs fagkonsulenter, der har baggrunde inden for bl.a. udviklingspsykologi, pædagoguddannelse, lederudvikling og æstetiske læreprocesser.

Børns Vilkårs materiale er altid udviklet i samarbejde med pædagoger, pædagogiske konsulenter og pædagogiske ledere igennem pilotforløb og løbende dialog.

Vær opmærksom på, at det er en betingelse, at bestilling og fakturering sker gennem det gældende dagtilbud og derfor IKKE gennem privatpersoner. Børns Vilkår forbeholder sig ret til at annullere/aflyse oplæg, der er booket via privatpersoner.

Medlemspris : 4000 kr.*
Normalpris :  5500 kr.*

 

* Derudover pålægges der transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Pris for institutionsmedlemsskab: 1500 kr. om året.
MELD JER IND HER

Kompetenceudviklingsforløb Børns Vilkår

Små børns stemmer – tryghed i dagtilbud

Kompetenceudviklingsforløb med fokus på styrkelse af omsorgsarbejdet i den daglige pædagogiske praksis .

Læs mere

Omsorgsgrebet

Workshop, der sikrer et fælles sprog for, hvordan I som pædagogisk personale imødekommer små børns signaler med den nødvendige omsorg.  

Læs mere

Solbjørn – et omsorgspædagogisk redskab

Workshop om brug af hånddukker til at skabe ligeværdige samtaler med børn.

Læs mere