Trivselsforløb

Hvis der er opstået et højt konfliktniveau i en klasse, kan det være en stor udfordring at ændre kulturen.

Og nogle gange er det en fordel at få en udefrakommende til at facilitere det indledende forandringsarbejde.

Børns Vilkårs undervisere kan rykke hurtigt ud med Trivselsforløbet, når der er akut behov for at arbejde med problemer i klassen og klassens kultur. Det kan f.eks. være mobning, en hård tone mellem børnene eller udfordringer med fællesskabet.

Sammen med eleverne sætter vi klassekulturen, fællesskabet og trivslen i klassen øverst på dagsordenen. Trivselsforløbet er baseret på øvelser, teori, klassens egne erfaringer og cases fra BørneTelefonen.

Sådan foregår det

Trivselsforløbet består af tre besøg i klassen á 3 x 45 minutters varighed. Alle tre besøg afrundes med refleksionsmøde for klassens primære lærere. Derudover indeholder Trivselsforløbet et forældremøde á 2 timers varighed og en fælles afslutning.

Vi inddrager både elever, lærere og forældre i samarbejdet med klassens sociale trivsel, fordi vi mener, at alle parter har et ansvar og må arbejde sammen for at styrke fællesskabet og sikre alles trivsel i klassen.

Formålet med Trivselsforløbet er, at eleverne udvikler deres viden og færdigheder, så de kan samarbejde om at skabe eller genskabe et positivt og trygt klassefællesskab.

Sammen håndterer vi fællesskabets udfordringer og sætter processer i gang, som I som lærere kan arbejde videre med efter forløbet.

Et trivselsforløb er til en klasse og koster 14.750 kroner
Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 13.250 kroner.

Book nu

Trivsel er noget, vi skaber sammen

At eleverne:

  • har kendskab til det fællesskabsorienterede mobbesyn, og hvorfor der kan opstå mobning og mistrivsel i klassen.
  • kan samtale om, hvad der styrker positive fællesskaber og klassetrivsel.
  • kan udvikle og iværksætte konkrete tiltag, der kan bidrage til at forebygge mobning samt styrke positive fællesskaber og fremme trivslen i klassen.

Børns Vilkår er garant for den nyeste viden om børns trivsel – både fra fagprofessionelle og fra de mange børn, der siden 1987 har kontaktet BørneTelefonen og delt, hvad der fylder i deres liv.

Det giver os en unik viden om, hvad der lige nu er det, som flest børn kæmper med og ringer til os om. Og det gør, at vores trivselsforløb er solidt forankret i børnenes egne perspektiver og aktuelle erfaringer.

Børnene er de rigtige eksperter, og deres fortællinger og erfaringer danner grundlag for det materiale, som Børns Vilkårs undervisningsafdeling udformer. Undervisningsafdelingen består af erfarne fagfolk, bl.a. børnepsykologer, lærere, undervisere og forskere.

Et trivselsforløb koster 14.750 kroner
Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 13.250 kroner.

Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Et institutionsmedlemsskab koster 1500 kroner om året og giver mellem 15 og 30 procents rabat på Børns Vilkårs oplæg og workshops.

MELD JER IND I BØRNS VILKÅR HER

Mail: skole@bornsvilkar.dk

Telefon: 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Hvis du gerne vil kontaktes uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

Det bedste ved vores forløb med Børns Vilkår var, at vi efterfølgende havde fået et fælles sprog at tale om konflikterne udefra både i lærergruppen, i klassen og med forældrene. Tanja Wilson Meyer, Rungsted Private Realskole
Mine timer i klassen går meget bedre, og jeg kan se store fremskidt blandt børnene i måden, de er sammen på. Gruppearbejdet var meget godt. Lærer, Sankt Petri Skole

Vores klassefællesskab

Workshop, der gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete ideer til, hvordan de selv kan være med til at skabe et trygt fællesskab og sammenhold i klassen.

Læs mere

Børns klassefællesskab

Workshop om, hvordan man som forælder kan støtte sit barn i at blive en del af positive fællesskaber og tale med sit barn om trivsel, mobning og fællesskaber.

Læs mere

Hvad er mobning?

Børns Vilkår har her samlet viden og råd om, hvad forældre og fagpersoner kan gøre for at forhindre og stoppe mobning.

Læs mere

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.