Trivselsforløb

Hvis der er opstået et højt konfliktniveau i en klasse, kan det være en stor udfordring at ændre kulturen.

Og nogle gange er det en fordel at få en udefrakommende til at facilitere det indledende forandringsarbejde.

Børns Vilkårs trivselskonsulenter kan rykke hurtigt ud med Trivselsforløbet, når der er akut behov for at arbejde med problemer i klassen og klassens kultur. Det kan f.eks. være mobning, en hård tone mellem børnene eller udfordringer med fællesskabet.

Forløbet kræver, at klassens primære lærere deltager i hele processen, og at der er et fundament af struktur, så konsulenten kan arbejde med klassen.

Sammen med lærerne og eleverne sætter vi klassekulturen, fællesskabet og trivslen i klassen øverst på dagsordenen. Trivselsforløbet er baseret på øvelser, teori, klassens egne erfaringer og cases fra BørneTelefonen.

Sådan foregår det

  • Trivselskonsulenten afholder en telefonisk forsamtale med klassens primære lærer forud for 1. besøg i klassen.
  • Trivselsforløbet består af tre besøg i klassen fordelt hen over 3 uger. Hvert besøg består af 3 lektioner i klassen.
  • Efter hvert besøg i klassen skal der afsættes 1 lektion, hvor de deltagende lærere og konsulenten sammen reflekterer over, hvordan skolen kan understøtte processen med klassen.
  • Trivselsforløbet afrundes med et forældremøde, hvor både forældre, elever og lærere er samlet. Denne afslutning faciliteres af trivselskonsulenten.

Vi inddrager både elever, lærere og forældre i arbejdet med klassens sociale trivsel, fordi vi mener, at alle parter har et ansvar og må arbejde sammen for at styrke fællesskabet og sikre alles trivsel i klassen.

Formålet med Trivselsforløbet er, at klassens lærere får ideer til, hvordan de kan understøtte trivslen i skolen, og at der bliver igangsat en proces i klassen til at genskabe et trygt fællesskab.

Sammen håndterer vi fællesskabets udfordringer og sætter processer i gang, som I som lærere kan arbejde videre med efter forløbet.

OBS: For at få det optimale ud af forløbet er det vigtigt, at der afsættes tid til at to gennemgående lærere kan deltage sammen med trivselskonsulenten under hele forløbet.

Et trivselsforløb er til én klasse og koster 11.900 kroner.
Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 10.400 kroner.

Book nu

Trivsel er noget, vi skaber sammen

At eleverne:

  • har kendskab til det fællesskabsorienterede mobbesyn, og hvorfor der kan opstå mobning og mistrivsel i klassen.
  • kan samtale om, hvad der styrker positive fællesskaber og klassetrivsel.
  • kan udvikle og iværksætte konkrete tiltag, der kan bidrage til at forebygge mobning samt styrke positive fællesskaber og fremme trivslen i klassen.

Børns Vilkår er garant for den nyeste viden om børns trivsel – både fra fagprofessionelle og fra de mange børn, der siden 1987 har kontaktet BørneTelefonen og delt, hvad der fylder i deres liv.

Det giver os en unik viden om, hvad der lige nu er det, som flest børn kæmper med og ringer til os om. Og det gør, at vores trivselsforløb er solidt forankret i børnenes egne perspektiver og aktuelle erfaringer.

Børnene er de rigtige eksperter, og deres fortællinger og erfaringer danner grundlag for det materiale, som Børns Vilkårs undervisningsafdeling udformer. Undervisningsafdelingen består af erfarne fagfolk, bl.a. børnepsykologer, lærere, undervisere og forskere.

Et trivselsforløb koster 11.900 kroner
Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 10.400 kroner.

Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Et institutionsmedlemsskab koster 1500 kroner om året og giver mellem 15 og 30 procents rabat på Børns Vilkårs oplæg og workshops.

MELD JER IND I BØRNS VILKÅR HER

Mail: skole@bornsvilkar.dk

Telefon: 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Hvis du gerne vil kontaktes uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

"*" indikerer påkrævede felter

Samtykke

Det bedste ved vores forløb med Børns Vilkår var, at vi efterfølgende havde fået et fælles sprog at tale om konflikterne udefra både i lærergruppen, i klassen og med forældrene. Tanja Wilson Meyer, Rungsted Private Realskole
Mine timer i klassen går meget bedre, og jeg kan se store fremskidt blandt børnene i måden, de er sammen på. Gruppearbejdet var meget godt. Lærer, Sankt Petri Skole
Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Vores klassefællesskab

Workshop, der gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete ideer til, hvordan de selv kan være med til at skabe et trygt fællesskab og sammenhold i klassen.

Læs mere

Børns klassefællesskab

Workshop om, hvordan man som forælder kan støtte sit barn i at blive en del af positive fællesskaber og tale med sit barn om trivsel, mobning og fællesskaber.

Læs mere

Hvad er mobning?

Børns Vilkår har her samlet viden og råd om, hvad forældre og fagpersoner kan gøre for at forhindre og stoppe mobning.

Læs mere