Workshop

Varighed: 90 minutter
Målgruppe: 2. – 10. klasse

Denne workshop for børn og unge handler om digitale fællesskaber, rettigheder og digital mobning.
Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete forslag til, hvordan børn og unge kan styrke positive og trygge digitale fællesskaber, og hvordan voksne kan være gode hjælpere.

Indskolingen

I indskolingsworkshoppen bliver eleverne introduceret for Børns vilkårs nye figur ”Solbåt”, som igennem små film og illustrationer tager eleverne med på tre missioner for at udforske livet online. Med Solbåt som gennemgående digital ven, bliver eleverne inviteret til en legende workshop, hvor der er fokus på, hvordan man skaber gode oplevelser og trygge fællesskaber i det onlineliv, som børnene er på vej ind i.

Forskellige tegninger af Børns Vilkårs figur Solbåt

Mellemtrinnet

Workshoppen til mellemtrinnet taget udgangspunkt i en slags spilleplade, hvor eleverne sendes ud på tre missioner for at udforske trygge og utrygge fællesskaber på nettet. Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over, hvordan børn og unge kan bidrage til at skabe positive fællesskaber på nettet, og hvad voksne kan gøre for at understøtte dem.

Udskolingen

Workshoppen til 7.-9.-klasses elever har til formål at belyse elevernes rettigheder, deres handlemuligheder ift. uønskede oplevelser på nettet og inviterer til en refleksion over deres digitale fællesskaber og adfærd. Eleverne arbejder med øvelser, der omhandler lovgivning ift. billeddeling, de diskuterer den virkelighed, de møder på nettet, reflekterer over algoritmers indvirkning på deres digitale liv og forholder sig til både de positive og negative aspekter ved teknologierne i dag.

Opfølgende materiale

Eftermaterialet består af flere aktiviteter og har en progression fra viden over holdning til handling. Når workshoppen er afholdt, sendes eftermaterialet til læreren, så den proces, som workshoppen har sat i gang, kan fortsættes og foldes endnu mere ud i klasserummet. Der er aktiviteter til 3-6 lektioner.

Book nu
Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

At eleverne:

  • Kan reflektere over eget liv på digitale medier.
  • Kan give eksempler på, hvordan man skaber trygge fællesskaber på nettet.
  • Kan udvikle ideer og handlemuligheder ift., hvad man kan gøre for at fremme egen og andres digitale trivsel og undgå digital mobning.

Børns Vilkår er garant for den nyeste viden om børns trivsel – både fra fagprofessionelle og fra de mange børn, der siden 1987 har kontaktet BørneTelefonen og delt, hvad der fylder i deres liv.

Det giver os en unik viden om, hvad der lige nu er det, som flest børn kæmper med og ringer til os om. Og det gør, at vores workshops er solidt forankret i børnenes egne perspektiver og aktuelle erfaringer.

Børnene er de rigtige eksperter, og deres fortællinger og erfaringer danner grundlag for det materiale, som Børns Vilkårs undervisningsafdeling udformer. Undervisningsafdelingen består af erfarne fagfolk, bl.a. børnepsykologer, lærere, undervisere og forskere.

Priser

1 workshop – 1.700 kr.

2 workshops – 3000 kr.*

3 workshops – 3750 kr.*

Hver workshop er for én klasse.

*Rabatten er betinget af, at de pågældende workshops i bestillingen er til afholdelse samme dag.

Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 1200 kr. pr. workshop.

Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Et institutionsmedlemsskab koster 1500 kroner om året og giver mellem 15 og 30 procents rabat på Børns Vilkårs oplæg og workshops.

MELD JER IND I BØRNS VILKÅR HER

Mail: skole@bornsvilkar.dk

Telefon: 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Hvis du gerne vil kontaktes uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

"*" indikerer påkrævede felter

Samtykke

Andre har vist interesse for

Mørkhåret pige har armen om skulderen på en rødhåret dreng

Børns rettigheder

Workshop om børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i FN’s Børnekonvention.

Læs mere
En kvinde sidder på en sofa med sin computer mens et barn sover ved siden af

Børns digitale fællesskaber

Dialogisk oplæg til forældre, der sætter fokus på børns færden og trivsel i den digitale verden.

Læs mere
En lyshåret dreng sidder i en vindueskarm og kigger ud på gaden

Hvad er mobning?

Børns Vilkår har her samlet viden og råd om, hvad forældre og fagpersoner kan gøre for at forhindre og stoppe mobning.

Læs mere