Workshop

Vores rettigheder stiller skarpt på børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i Børnekonventionen.

Der tilbydes et opfølgende undervisningsmateriale til et videre fagligt arbejde i klassens egen undervisning

Vores rettigheder er udviklet med støtte fra Styrelsen for International rekruttering og integration (SIRI) og Københavns Kommune som en del af en indsats til forebyggelse af negativ social kontrol.

Book nu

At eleverne:

  • har viden om Børnekonventionen og Børns rettigheder
  • kan give eksempler på, hvad børn og unge kan gøre for, at de selv, og andre børn og unge, får opfyldt deres rettigheder
  • har viden om børns muligheder for at få rådgivning og støtte til håndtering af situationer om rettigheder, begrænsende normer og negativ social kontrol

Varighed: 1,5 time / 2 timer
Målgruppe: 4-6. klasse / 7.-9. klasse
Form: Workshop

Gennem cases fra BørneTelefonen, film, dialog, og gruppeaktiviteter arbejder vi i workshoppen med, hvordan børn og unge kan bruge deres rettigheder i konkrete situationer, og hvad børn og unge kan gøre for, at de selv, og andre børn og unge, får overholdt deres rettigheder.

Workshoppen er udviklet med forskelligt fagligt indhold til henholdsvis 4-6. og 7.-9. klasse.

Opfølgende undervisningsmateriale

Som en del af workshoppen tilbydes et opfølgende undervisningsmateriale til et videre arbejde med workshoppens indhold.  Vi anbefaler, at der afsættes minimum to lektioner til at arbejde med det opfølgende materiale. Materialet tilsendes som en PDF cirka to uger før afvikling af workshoppen.

Faglig ramme

Workshoppen og det opfølgende materiale er udviklet med afsæt i faglige mål for henholdsvis SSF og dansk (4.-6.  klasse) samt SSF, dansk og samfundsfag (7.-9. klasse). Det samlede forløb kan desuden understøtte det trivselsfremmende arbejde i klassen.

Normalpris: 1700 DKK*
Medlemspris: 1200 DKK*

 

*Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Pris for institutionsmedlemskab: 1.500 kr. om året.

Meld jer ind her

Med støtte fra SIRI tilbydes workshoppen uden omkostninger til skoler, der har mistanke om eller erfaringer med begrænsende normer og negativ social kontrol blandt skolens elever.

Læs mere her

 

 skole@bornsvilkar.dk

3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Ønsker du at blive ringet op uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

Forebyggelse af negativ social kontrol

Vores rettigheder er udviklet med støtte fra Styrelsen for International rekruttering og integration (SIRI) samt Københavns Kommune med et formål om at forebygge, at børn og unge udsættes for negativ social kontrol.

Negativ social kontrol kan forstås som adfærdsregulering i form af for eksempel handlinger, restriktioner, tvang, vold og sanktioner, der begrænser barnet i dets livsudfoldelse på en måde, der påvirker barnets selvbestemmelse og trivsel, og som ikke er i overensstemmelse med de rettigheder, børn og unge i Danmark har.

I workshoppen konkretiseres forebyggelse af negativ social kontrol til et fagligt arbejde med børn og unges rettigheder. I workshoppen til 8.-9. klasse arbejder vi også med, hvad negativ social kontrol er.

Læs mere om børns oplevelser med negativ social kontrol i Børns Vilkårs rapport om negativ social kontrol

Workshop

Vores digitale fællesskaber

For elever i 3-10. klasse
En elevworkshop der sætter fokus på digital mobning og trivsel

Se og bestil workshop
Workshop

Børns digitale fællesskaber

For forældre til elever i 1-6. klasse
Et dialogisk oplæg for forældre der sætter fokus på færden og trivsel i den digitale verden

Se og bestil workshop

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.