Børns venskaber på tværs af etniciteter

Den etniske mangfoldighed i vores samfund skaber mulighed for flere interaktioner og relationer mellem forskellige etniske grupper – og særligt mellem børn og unge i løbet af deres skolegang. Venskaber spiller en essentiel rolle for børn og unges udvikling, og særligt venskaber på tværs af etniciteter viser sig at være vigtige for børns oplevelse af fordomme, deres trivsel, og hvordan de engagerer sig i deres uddannelse. Alligevel tyder forskningen på, at både børn og unge har svært ved at danne nære venskaber på tværs af etniske baggrunde.

Læs mere

Når fællesskabet ikke rækker – ensomhed blandt børn og unge

Den etniske mangfoldighed i vores samfund skaber mulighed for flere interaktioner og relationer mellem forskellige etniske grupper – og særligt mellem børn og unge i løbet af deres skolegang. Venskaber spiller en essentiel rolle for børn og unges udvikling, og særligt venskaber på tværs af etniciteter viser sig at være vigtige for børns oplevelse af fordomme, deres trivsel, og hvordan de engagerer sig i deres uddannelse.

Læs mere

Børns tidlige og vigtige venskaber

Venskaber er noget, som de fleste udvikler hele livet igennem. Men i hvor tidlig en alder begynder børn at udvikle betydningsfulde relationer til andre børn? Center for Børneliv har taget en snak med forsker Ditte A. Winter-Lindqvist, som er ansat som lektor i udviklingspsykologi ved Aarhus Universitet, for at blive klogere på, hvordan de mindste børn udvikler deres sociale samspil gennem samvær med jævnaldrende.

Læs mere

Venskaber på afstand – kronisk syge børn

I foråret 2020 blev hverdagen for børn og unge forandret. Da skolerne lukkede ned som følge af COVID-19, måtte mange finde alternative måder at være sammen på – på afstand. For nogle børn og unge er det at måtte undvære vennerne i skolen ikke noget nyt. Når børn bliver kronisk syge og indlagt på hospitalet, kan det betyde, at barnet går glip af skoleaktiviteter og socialt samvær med vennerne. Men hvilke nye muligheder tilbyder teknologien?

Læs mere

Retur til artikelarkiv