Fra dåse-skjul til Disney Sjov – hvad er kultur i børnehøjde?

Børns sociale og følelsesmæssige udvikling er stærkt påvirket af den kultur, de oplever i deres hverdag. Men kultur kan betyde mange forskellige ting – så hvad er børnekultur egentlig? Og hvor er der mulighed for at få mere kultur ind i børns hverdag?

Læs mere

Lærerig og sjov højtlæsning for de mindste

Når voksne læser højt, giver det barnet bedre forudsætninger for en hurtigere og bedre sproglig udvikling. Men hvor gammel skal barnet være for at få noget ud af at blive læst højt for? Og hvordan kan voksne via enkle teknikker gøre højtlæsning sjovere og mere lærerig?

Læs mere

Ulighed i børns adgang til kunst og kultur

Kunst og kultur kan have en stor betydning for børns læring, udvikling og trivsel. Dog har alle børn ikke lige adgang til kulturoplevelser. Men hvordan kan kulturoplevelser bidrage til bedre børneliv, og hvad kan fagprofessionelle gøre for at sikre, at flere børn får mulighed for at udvikle sig gennem kunst og kultur?

Læs mere

Kropskultur blandt børn og unge – idealer, sundhed og selvværd

Aldrig har der været større fokus på mad, motion og udseende, end vi oplever nu. Dette kan være med til at skabe en kropskultur, der lægger et stort pres på dem, der ikke lever op til idealet om en slank krop – og det gælder også børn og unge. Men hvordan kan det være, at mange børn og unge udvikler et negativt kropsbillede? Og hvad kan voksne gøre for at fremme en mere positiv kropskultur blandt børn og unge?

Læs mere

Retur til artikelarkiv