Sammen stopper vi svigt

Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark svigtes – hverken af barnets nærmeste voksne eller samfundet.

Vi sikrer, at alle børn har i hvert fald én, som lytter – og vi hjælper børnene med at få den støtte og omsorg, de har brug for.

Siden 1977 har vi arbejdet for børns ret til en tryg barndom sammen med støtter og samarbejdspartnere. Vi tror på børn. De er det vigtigste, vi har, og de er vores fælles ansvar.

Mærkesager

Børns Vilkår kæmper for, at ingen børn i Danmark svigtes – hverken af barnets nærmeste voksne eller af samfundet. For at sætte ind der, hvor hjælp og forandringer er allermest tiltrængt, har vi udvalgt fire fokusområder.

Sådan skaber vi forandring

Samarbejde
Vi stopper svigt gennem inddragelse og samarbejde med børn, unge og voksne – og indgår i alliancer, netværk og partnerskaber med offentlige og private aktører, støtter og civilsamfundet.

Mangfoldighed
Vi målretter vores indsatser til børn med forskellige baggrunde og livssituationer – og stræber efter at være en organisation, der afspejler samfundets mangfoldighed.

Frivillighed
Vi betragter frivillighed som en central del af organisationen samt en forudsætning for at hjælpe så mange børn og unge.

Viden og forankring
Vi baserer indsatser på viden og dokumenterer og evaluerer systematisk. Vi udvikler koncepter, der kan forankres i samfundet til gavn for flere børn og unge – og ønsker at anvende ny teknologi og nye digitale løsninger til at forbedre indsatsen.

Vores børnesyn

Børns Vilkårs børnesyn tager udgangspunkt i FN’s Børnekonvention med fokus på børns ret til omsorg, beskyttelse, inddragelse og udvikling.

Læs mere om vores børnesyn

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre og pårørende

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen

Hjælp til børnesamtalen

Vi bisidder børn med en sag i kommunen eller Familieretshuset. Derudover bisidder vi også ved erstatningssager.

Kontakt bisidning

Kender du et barn, som ønsker bisidning? Så kan du som forælder, pårørende eller fagperson ringe til Børns Vilkårs bisidderafdeling.

Børn og unge har ret til en bisidder, hvis de skal til en børnesamtale i kommunen eller Familieretshuset.

Denne hjælp rummer helt særlige muligheder for at understøtte barnets inddragelse i sin egen sag og sikrer, at barnet er forberedt til samtalen. Vores bisiddere hjælper barnet til at fortælle det, der kan være svært og sørger for, at barnets ønsker kommer frem.