Årsregnskab og Årsmagasin - Børns vilkår

Årsrapport og Årsmagasin

Tusind tak til alle jer, der har bidraget til, at vi sammen kan stoppe svigt af børn i Danmark.

Tak til jer, der har været med os siden Børns Vilkårs start i 1977 – og tak til jer, der er kommet til: medlemmer, bidragsydere samt offentlige og private samarbejdspartnere.

Jeres støtte løfter børnenes stemmer og gør det muligt at forbedre livsvilkårene for udsatte børn. Endelig en stor tak til de knap 500 frivillige undervisere og rådgivere i Børns Vilkår. Alene på BørneTelefonen blev det til knap 50.000 samtaler med børn i 2018.

Tak, fordi I hver dag året rundt lytter og hjælper, når livet er svært

* Den 1.9.2018 blev opgørelsesmetoden for tal på Børne- og ForældreTelefonen ændret. Det betyder, at tal før og efter denne dato kan variere en smule.


Tal fra året 2018

I 2018 hjalp Børns Vilkår igen masser af børn, unge og forældre, der havde brug for hjælp. Flere børn og unge bruger chat i forbindelse med rådgivningen, og rådgivningerne på BørneTelefonen er generelt blevet længere – især om natten, hvor børn og unge kontakter Børns Vilkår med tunge og svære emner som bl.a. selvmordstanker, seksuelle krænkelser og selvskade.

Børns Vilkår havde i 2018:
• 49.345 rådgivningssamtaler med børn, hvor vi gav direkte hjælp og rådgivning
• 6.452 rådgivninger på ForældreTelefonen
• 497 frivillige rådgivere og 61 event- og uddannelsesfrivillige
• 577 bisidninger af børn i enten kommuner eller i Statsforvaltningen
• Oplæg om trivsel og digital dannelse for 8.849 børn og unge

Derudover nåede Børns Vilkår i slutningen af 2018 samlet op på godt 115.000 følgere på sociale medier (Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram), og bornsvilkar.dk har haft flere end 880.000 besøg i løbet af året. Samtidig er antallet af medlemmer, støtter og donorer steget til over 30.000 privatpersoner og skoler/institutioner, som bidrager økonomisk til Børns Vilkårs arbejde.